Home » CHANEL EN DREMPELVREES

CHANEL EN DREMPELVREES

CHANEL EN DREMPELVREES

thank you

Ik vraag me af wie dit herkent. Dat lichte, nerveuze gevoel wanneer je een boetiek binnenstapt : de high-fashion-drempelvrees. Wel, ik beken, ik heb er soms wel last van. Het is dat knagende gevoel dat je voelt net voor je die deur binnen stapt. De gedachte dat je niet past in zo een winkel… Dat idee dat ze je ‘buiten zullen kijken’ of je geen blik waardig zullen gunnen. Het kan wel eens gebeuren, zoals onlangs toen heel subtiel security me mee naar de kledij afdeling volgde en terug naar de tassen. Akward gevoel… Check ! Maar mijn liefde voor high fashion is groter dan mijn high-fashion-drempelvrees en iedere keer stap ik toch lekker binnen en geef ik mijn ogen de kost aan al dat moois. En ja, ik vraag om peperdure tassen te bekijken. Hoe kan je anders de goodies checken. En ja, ik vraag om ze eens ’te passen’, hoe kan je anders weten of de tas je wel staat… En eigenlijk zijn de sales assistents bijna altijd super vriendelijk, heel behulpzaam en oprecht.

Veel heb ik ook te danken aan mijn schoonmama waar ik mijn liefde voor Chanel, Vuitton, Gucci, … mee deel. Mijn kwieke schoonmama sleurde me jaren terug voor het eerst mee naar de Louisalaan en duwde me iedere boektiek binnen. Ze vroeg alle tassen uit de etalage die ik mooi vond en vertelde me iedere keer : ‘Jij mag gewoon binnengaan hoor. Je bent evenveel waard als een ander.’ En dat is waar, we zijn het waard. En die high-fashion-drempelvrees, die zit vooral in ons hoofd.

Deze week was ik toevallig in Antwerpen en stapte ik voor de eerste maal de Chanel boetiek binnen in pretty Antwerp, mijn drempelvrees totaal negerend. Ik werd helemaal verliefd op een prachtige Chanel Boy Bag in holografisch blauw, die de assistente lief aan me toonde. De tas staat dus vanaf nu hoog op mijn verlanglijstje maar ik vrees dat er een kleine crowdfunding zal er aan te pas moeten komen. Maar goed, dromen mag en drempelvrees, … dat is nergens voor nodig. It is all in the mind 🙂

Ik ben benieuwd naar jullie shopervaring. Hebben jullie ook soms last van high-fashion-drempelvrees ? Of negeer je dat gevoel en hebben jullie een designer bag momenteel op jullie verlanglijst staan ? Laat het me gerust weten in de comments <3

Source picture : Chanel

 

4 Comments

  1. 14/06/2018 / 12:53

    Ik ken dit gevoel maar al te goed. Het is natuurlijk ook echt niet aangenaam als je merkt dat verkopers of security je goed in de gaten houdt. Daardoor alleen zou ik de winkel alweer verlaten, met een slecht gevoel natuurlijk. Ik moet me hier soms echt nog eens over zetten!!

  2. 22/06/2018 / 08:56

    Ik herken dit wel. Toch ben ik laatst de Chanel winkel ingelopen in Nice en heb me laten inspireren door al dat moois 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?