Home ยป IK STOP MET SHOPPEN

IK STOP MET SHOPPEN

IK STOP MET SHOPPEN

ik stop met shoppen

Van een dramatische titel gesproken… “Ik stop met shoppen”, is er wel eentje. Ja, je leest het goed. Ik stop met shoppen. Ik denk dat mijn ouders die dikwijls mijn blog meelezen zich nu even verslikken of eens heel hard lachen. Want de spreuk “Shopping is mijn cardio” is me op het lijf geschreven. Ik hou gewoon van shoppen. Nieuwe spullen, tweedehands spullen, you name it, I love it. Schoenen, make-up, verzorgingsproducten, kledij en leuke, kleine, nutteloze spullen, raken makkelijk in mijn online en offline winkelmandje en zijn zo gekocht. Of roep heel hard “SOLDEN !!!” mijn richting uit en ik sta vooraan in de rij om de beste koopjes te doen.

Maar na een crazy solden shopping maand en het besef dat ik nog weinig tijd nam om ook echt te genieten van de spullen die ik had gekocht, besloot ik een shopvrije maand in te lassen. Niks, noppes, nada. “Pfff maar een maand, das toch niks”, hoor ik je denken. Maar toch, het is een maand dat ik ondertussen besef, hoe vlug ik verkocht ben als er solden zijn, of een goedkoop jurkje vind online, en hoe genadeloos ik doorklik, want ja het was toch zo goedkoop…

Ondertussen zijn we halfweg en heb ik zeker al 20 keer de H&M site bezocht om de H&M x Love Stories collab te bekijken (dat hij op 1.2.3 uitverkocht was, heeft me gered van een shopping uitspatting). Mijn hart breekt dat er deze maand een nieuwe Hello Kitty collab is met Converse, maar ik besef ook dat ik nog maar net nieuwe sneakers heb en ik die knalroze toch niet veel zou dragen.

Dus ja, nog een halve maand te gaan en ik ben van plan mezelf nog verder uit te dagen en mezelf ook volgende maand een nieuwe uitdaging te geven. Misschien heb jij wel een idee voor mij ? Ik hoor het meer dan graag.

In ieder geval… ik hou je op de hoogte hoe het verder gaat en eind deze maand mogen jullie een kleine evaluatie verwachten ๐Ÿ™‚ en ondertussen kunnen jullie ook mijn shopstop volgen op Instagram (klik hier en klik dan op shopstop), waar ik mijn struggles post.

shopstop

I’ll keep you posted.

P.S. : Motiverende woordjes mogen altijd mijn richting uitkomen ( HAVE TO STAY STRONG )

Volg je me al opย Instagram enย Facebook ?

Schrijf je in opย helloboontje.comย per mail en mis geen enkele post <3

19 Comments

 1. B.D.M.
  17/08/2018 / 04:02

  Hang on and be strong Ellen! ? ? ?

 2. 17/08/2018 / 08:33

  Ik denk dat we beter met z’n allen wat minder zouden shoppen. Tenminste wat betreft nieuwe spullen. Ik word er eerlijk gezegd een beetje ziek van om te zien hoeveel trash er op Instagram verschijnt met allerhande shoplogs. Die tijd is toch wel stilaan voorbij, niet? Willen we de grote ketens echt al die gratis reclame gunnen? Niet op jou persoonlijk bedoeld hoor meisje, is gewoon een algemene frustratie ๐Ÿ˜‰ Ik zou zeggen: maak van die maand maar twee maanden, je kan best zonder nieuwe kleding! Sterkte ๐Ÿ˜‰

  • 17/08/2018 / 08:50

   Ik neem dit zeker niet persoonlijk. Heel fijn om je mening te horen. Ik heb al een idee in mijn hoofd voor de volgende maand so stay tuned ?

 3. 17/08/2018 / 12:58

  Veel succes! Komt wel goed ๐Ÿ™‚ ik zou er nog een tweede maand aan vast plakken ook! Ik doe dat toch ook een of twee keer per jaar, zo’n shopstop en dat bevalt eigenlijk altijd goed maar ik verval daarna toch altijd terug in hetzelfde shopgedrag.

 4. 17/08/2018 / 18:02

  Jeetje heftig. Herkenbaar hoor. Deze maand probeer ik ‘niets nieuws te kopen’. De New Look had een geweldige panter bloes, maar die was uitverkocht toen ik eindelijk besliste om hem toch te halen, was ie uitverkocht…. De maand is nog lang. Dus sterkte en succes!

  • 17/08/2018 / 18:40

   Ohh fijn te horen dat ik niet alleen ben die een shopstop inlast. Jij ook veel succes!

 5. 17/08/2018 / 22:01

  Ik ga dit hele jaar niks meer nieuw kopen qua kleding, Heb laatst een boek gelezen over Fast Fashion en alle ellende die achter de mode-industrie schuil gaat! Dus dat wordt een uitdaging om leuke items tweedehands te vinden. Misschien helpt deze gedacht je om het vol te houden. (Ik moet ook eerst zien of het me lukt hoor!) Succes!

 6. 18/08/2018 / 08:46

  Goed hoor! Ik ben dol op dit soort acties! Ik heb ervoor gekozen om alleen nog maar kleding te kopen die Fairtrade, organic en of tweedehands is. Dat lijkt makkelijker gezegd dan gedaan en ik koop nu dus een stuk minder kleding!

  • 18/08/2018 / 11:30

   Klopt. Het is niet evident als alleen maar die soort kledij koopt maar ik ben gelukkig een doorwinterde tweedehands shopper. Maar voor basics is dit wel moeilijk vind ik. Groetjes x

 7. 18/08/2018 / 11:43

  Je kan het! Ik heb ooit een half jaar een shop stop ingelast en het geld dat ik daarmee uitspaarde kwam goed van pas voor een mooie vakantie ๐Ÿ™‚ Ik denk dat ik maar weer een shop stop in ga lassen ๐Ÿ™‚ De eerste maand vond ik lastig maar daarna ging het me steeds makkelijker af merkte ik (En ik hou echt van shoppen!) Jou gaat het ook lukken.

  • 18/08/2018 / 18:25

   Zo lief en ja het geld dat ik spaar wil ik gebruiken voor een reisje ook x

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?