Home ยป DE PERFECTE MANICURE IN 5 STAPPEN

DE PERFECTE MANICURE IN 5 STAPPEN

DE PERFECTE MANICURE IN 5 STAPPEN

Mooi verzorgde nagels, ik hou er echt van. Als er op mijn nagels een mooi lakje zit kan ik daar echt van genieten en als ze er dan nog eens de perfecte manicure hebben is het dubbel plezier. Maar hoe krijg je nu zelf die perfecte manicure ? Ik volgde een opleiding manicure met nagellak bij Originailz en ik geef je graag al mijn tips mee.

Stap 1 : nagelriemen verzorgen

zelf manicure doen

Voor de perfecte manicure start het allemaal met een goede basis. Je start eerst met het ontsmetten van de nagels en daarna kan je starten met het mooi zetten van de nagelriemen.

Je nagelriemen zijn meestal wat hard en kan je niet zo makkelijk achteruit duwen. Tijdens de workshop ontdekte ik echter een topproduct : de AHA gentle cuticule remover, hierdoor worden je nagelriemen zacht en kan je ze makkelijk met een metalen bokkepootje naar achter duwen. Kies voor een bokkepootje met een ronde en een scherpe zijde. Met de ronde kant duw je dan de nagelriemen naar achter en met de scherpe zijde verwijder je nog eens extra de kleine velletjes. Maar doe dit allemaal heel zacht zodat je je nagels en huid er rond niet bezeerd.

Stap 2 : op vorm vijlen

Na het mooi zetten van de nagelriemen is het tijd om de vorm van je nagels te bepalen. Vijl je je natuurlijke nagels, kies dan voor een vijl met een hogere korrel. Hoe hoger de korrel en dus het nummer op de vijl, hoe zachter de vijl. Omdat je op je natuurlijke nagel werkt, kies je best een iets zachtere vijl om niet je nagels te beschadigen. Ik werkte met een korrel van 180 wat perfect is om je natuurlijke nagels te vijlen.

Vijlen van je nagel doe je best in 1 richting. Lukt dit niet, dan is dat best ok, je hoeft geen schrik te hebben om ze te beschadigen. Onthou gewoon dat je niet je nagel van de top naar de nagelriem mag vijlen, dit is tegen de nagelplaatjes in en zo beschadig je je nagel, wat je natuurlijk niet wilt.

Het stof dat je krijgt door het vijlen, verwijder je best met een borsteltje van je nagel. Zo breng je geen vuil op de nagel en maak je hem niet extra vet.

Stap 3 : de nagel ruw zetten

Na het vijlen van de vorm van de nagel, vijlen we de bovenkant van de nagel met een buffer. Dit is een iets dikkere vijl. Ook hier kiezen we terug voor een hogere korrel en gebruikte ik een vijl met korrel 180.

Door de nagels iets ruwer te zetten zorg je er voor dat de nagellak extra goed houdt. Kijk ook nog eens de nagelriemen na, na het vijlen en verwijder nog kleine velletjes met het bokkepootje. Zo start je met een perfecte basis en ben je klaar om te gaan lakken.

Stap 4 : kleur kiezen

Tijd om een kleurtje te kiezen ! Zoals je weet ben ik echt fan van Kinetics. Hun collectie is enorm uitgebreid en het is moeilijk om uit zo veel moois een kleur te kiezen. Mijn ‘model of the day’ koos na wat wikken en wegen voor parelmoer en glitters, maar achteraf veranderden we glitter naar felroze om nog iets beter de aflijning te oefening tijdens het lakken.

Ik vond het trouwens verrassend te horen dat je bij Kinetics nagellak geen base coat nodig hebt en je ook niet het flesje hoeft te schudden. Door gewoon al het borsteltje uit het flesje te halen, wordt je nagellak voldoende gemengd.

Stap 5 : lakken

Voor het lakken, ontvette ik de nagels met een speciaal product zodat de nagellak nog beter hecht. Het product vervliegt direct en dan was het tijd voor het eerste laagje nagellak te zetten.

De nagellak kan je zetten door in het midden te starten van je nagel en van onder naar boven te lakken. Of je kan eerste de top lakken en dan ga je met een dunner laagje lak volledig over de nagel van onder naar boven. Probeer mooi langs de zijkant te blijven en niet op je huid te zitten en eindig met het ‘locken’ van de nagellak op je nagel. Dat ‘locken’ is heel fijn en zacht rond de rand van je nagellak te gaan. Zo sluit je je nagellak als het ware in en zal hij minder vlug afbladeren.

Wacht zeker lang genoeg tot je het volgende laagje legt op je nagels. Doe je dit te snel, zal de eerste laag nog verder willen drogen en ontstaan uiteindelijk kleine bubbels in je lak op je nagels. Geduldig zijn is dus de boodschap.

Ik leerde tijdens de workshop ook hoe ik perfect mijn potje vasthoud en hoe je de hand van een persoon vastneemt zodat ze haar nagel niet kan bewegen tijdens het lakken. Best spannend, maar het lukte best en de aflijning van de nagellak was goed.

Stap 6 : topcoat plaatsen

Na het lakken leggen we nog een topcoat op de nagels. Deze beschermt je lak en zorgt er voor dat je nog langer van je gelakte nagels kan genieten. Zet hem op dezelfde manier als de gewone nagellak en vergeet ook hier niet te ‘locken’.

Stap 7 : nagelriem verzorging

We zijn er bijna. Je nagels zijn mooi verzorgd, hebben een mooi kleurtje en kregen een topcoat. Tijd voor de laatste stap en dit is nog eens een fijn laagje nagelriemolie te zetten op je nagelriemen. Masseer dit kort in, gebruik niet te veel of het is te vettig. Et voila, zo heb je prachtig verzorgde nagels.

Al deze tips en stappen leerde ik in de Originailz workshop op een voormiddag en ik vind de workshop echt een aanrader. Ik kreeg veel tips mee, de lerares was super professioneel en we werkten met topproducten. Eerlijk, ik dacht dat ik al bijna alles wist over nagelverzorging maar ik heb enorm veel bijgeleerd en mijn ‘model of the day’ was blij met haar mooie nageltjes. Top voormiddag dus.

Ik ben alvast benieuwd wat jij van de tips vindt. Of denk je er zelf aan om zo eens een workshop te volgen ? Laat het me weten in de comments.

LEES OOK : KIES VOOR KLEUR OP JE NAGELS

Deze blogpost is ontstaan d.m.v. een samenwerking.

4 Comments

 1. 29/08/2019 / 21:00

  I heb ooit ook een opleiding gedaan. Vind mooie nagels ook belangrijk. I heb ze altijd gelakt.

  • helloboontje
   Auteur
   08/09/2019 / 12:52

   Wat leuk ! Mooie nagels kan ik ook van genieten.

 2. 29/08/2019 / 21:47

  Supertof! In een dolle bui wil ik ooit een luipaard motiefje op mijn nagels!

  • helloboontje
   Auteur
   08/09/2019 / 12:52

   Ja zeker doen. Is heel leuk. Groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?