Home » 6 ZAKEN DIE JE MOET WETEN WANNEER JE DE 2DEHANDS.BE APP WILT GEBRUIKEN

6 ZAKEN DIE JE MOET WETEN WANNEER JE DE 2DEHANDS.BE APP WILT GEBRUIKEN

6 ZAKEN DIE JE MOET WETEN WANNEER JE DE 2DEHANDS.BE APP WILT GEBRUIKEN

 

test

Momenteel ben ik mijn rommelkamer aan het uitmesten. Misschien kennen jullie het wel, zo een kamer die ook wel eens ‘de strijkkamer’, ‘het naaikot’, ‘de hobbykamer’ of ‘den bureau’ wordt genoemd. Een hok waar we al onze strijk, prullen, nog niet uitgemeste verhuisdozen, speelgoed van de kids en konsoorten droppen en hopen dat het vanzelf ooit zal verdwijnen. Niet dus. Na te verdwalen tussen dozen vol stoffen, hopen strijk en massief veel verzorgingsproducten (gekocht tijdens mijn laatste Hong Kong trip) was het tijd voor… jawel de GROTE schoonmaak. Met als doel dat de kamer die nu nog naar verwezen wordt als ‘de rommelkamer’, in de toekomst de kamer zal worden die bekend staat als de kamer met het bloghoekje. Work in progress as we speak.

Maar goed, de GROTE schoonmaak dus, is jawel niet het meest vlotte werk but I am getting there. Tijdens de grote schoonmaak botste ik op kledij, die ik al verbannen had uit mijn dressing, maar nog niet over het hart kreeg om weg te doen. Ergens ga ik er van uit dat ik wel eens op een rommelmarkt al die spullen zal verkopen, maar na een vakantie die al weer naar het einde loopt en er nergens een rommelmarkt ingepland in de agenda, te bespeuren was, ben ik voor 2dehands.be gegaan. In het verleden heb ik deze site ook al gebruikt, en ik vind ze heel gebruiksvriendelijk. Deze keer heb ik de app gebruikt om alles online te plaatsen.

 

 

Hieronder mijn bevindingen na het gebruiken van de app :

1. Het is snel. De foto’s, die je neemt met je camera van je GSM, kan je onmiddellijk uploaden in de app. Je schrijft een korte beschrijving van je artikel en je bent vertrokken.

2. Je kan chatten. Naast telefonisch contacteren of per e-mail kan je nu ook chatten met je potentiële kopers. Je krijgt een notificatie via je GSM en dat gaat snel. De chats worden bewaard indien er na de verkoop toch discussie is. Je kan de chat dus niet deleten maar deze wordt gearchiveerd.

3. De kwaliteit van de foto’s. Dit is eerder een nadeel vind ik persoonlijk. De foto’s genomen vanaf je GSM-camera vallen eerder klein uit als je ze op PC bekijkt en zijn soms niet zo scherp. Dat verminderd de verkoopkansen. Dus ga voor kwaliteitsvolle foto’s, folks. Moet ik zelf nog een beetje op oefenen heb ik ondervonden.

4. Een winkeltje. Wanneer je meer dan 10 items verkoopt, kan je een kleine webwinkel aanmaken. Altijd handig om te delen via Faceboek i.p.v. je individuele zoekertjes te delen.

5. Geduld. Een algemene tip 🙂 geduld is een schone zaak. De aanbiedingen van potentiële kopers zullen niet binnenstromen. Het gaat best wel moeilijk om dameskledij verkocht te krijgen. Behalve als je merkkledij verkoopt, dat gaat iets makkelijker. Dus verwacht niet dat je, van zodra je die ‘plaats zoekertje’ knop indrukt, je overstelpt zal worden. Een aantal weken wachten is realiteit en soms raakt het gewoon niet verkocht via 2dehands. Maar dan is er nog altijd de rommelmarkt 😉

6. Relativeringsvermogen. Gaat samen met bovenstaande tip. De biedingen stromen niet binnen, de onzin-biedingen daarentegen wel. 3 euro voor een splinternieuwe jurk met labels in zijde. It happend. Na een tijdje laat je deze gewoon naast je liggen. Persoonlijk reageer ik er niet op. Energieverspilling. Mijn overtuigingskracht gebruik ik wel op diezelfde rommelmarkt 🙂

 

Wil je een kijkje nemen naar de spullen die ik verkoop ? Dat kan je hier.

 

 

2 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?