Home ยป 9 FACTS YOU SHOULD KNOW WHEN USING THE UNITED WARDROBE APP

9 FACTS YOU SHOULD KNOW WHEN USING THE UNITED WARDROBE APP

9 FACTS YOU SHOULD KNOW WHEN USING THE UNITED WARDROBE APP

What’s up darlings ? Vorig weekend hield ik een closet sale thuis. Bij het Marie-Kondo-gewijs opruimen van mijn dressing, hield ik namelijk een heleboel kledij over die zelden (of zelfs nooit) gedragen werd. Omdat het best een grote hoeveelheid was en alles online verkopen me oneindig veel tijd zou kosten (foto’s nemen – e-mails beantwoorden – pakketjes versturen – … ), hield ik dus een closet sale bij me thuis. Ik nodigde vriendinnen en familie uit en voorzag knabbels en drinks om het wat gezellig te maken. Prijzen zette ik laag en ik gooide er de avond ervoor nog eens een kinderkledij bij dus ja, de living stond goed vol. But it was fun and cozy en ik kon dit gewoon rustig thuis doen dus geen gesleur naar de rommelmarkt.

Uiteraard bleven er stuks over en omdat ik op Instagram veel United Wardrobe heb zien voorbij komen, koos ik er voor om een aantal stuks via deze site te koop aan te bieden. Geen idee of het zal lukken ๐Ÿ™‚

screenshot_20180325-125247.png

Profile on United Wardrobe

United Wardrobe kan je via de website gebruiken of via de app. Het platform komt uit Nederland maar zowel mannen als vrouwen uit Nederland, Belgiรซ, Frankrijk en Duitsland kunnen er kledij kopen of verkopen. Ben je benieuwd hoe het werkt ? Hieronder deel ik mijn eerste ervaringen als koper en verkoper.

1. Op United Wardrobe kan je gratis je spullen online zetten om te verkopen. Let wel. Wanneer je iets verkoopt dien je transactiekosten te betalen aan UW (10%) en betaal je ook voor de verzending. Vergeet dit er dus niet bij te tellen wanneer je je prijs zet. Koop je iets dan dien je ook een klein bedrag te betalen bovenop de verkoopprijs. Dit is 1,99 euro tot 2,49 euro extra.

2. Kopen en verkopen naar het buitenland kan ook. Die extra verzendkosten neemt UW op zich. Je hoeft dus niet extra kosten te rekenen voor buitenlandse verzending. Koop je iets uit het buitenland dan betaal je iets extra bovenop het verkoopbedrag.

screenshot_20180325-1601191.png

Format picture 1 : 1

3. Ik koos er voor om de app te gebruiken om mijn spullen te plaatsen. De app is heel gebruiksvriendelijk en foto’s plaatsen gaat makkelijk. Ik maakte mijn foto’s op voorhand en uploadde ze dan in de app. Een nadeel is wel dat de foto’s in 1:1 formaat op de app en site komen. Dat had ik dus pas door toen ik mijn pagina nog even nakeek via de site. Het volledige product is daarom dikwijls niet helemaal zichtbaar, wat best jammer is.

Screenshot_20180325-160129

Product desciption with tags, number of likes and views

4. Veel informatie kan je niet toevoegen bij het product dat je plaatst. De maat, het merk, originele prijs, staat, een categorie, maar echt tekst schrijven met meer uitleg gaat niet. Je kan wel 3 extra tags toevoegen aan het product bv. jurk, groen, maat 34, but that’s it.

5. Er is een chatfunctie. Hier kan je met de verkoper in gesprek gaan en zo meer informatie krijgen. Deze info is voor iedereen zichtbaar en blijft beschikbaar.

screenshot_20180325-125258.png

My wishlist <3

6. Je kan nagaan hoe vaak je item is bekeken en je krijgt meldingen als iemand je item heeft aangeduid als favoriet. Zo zie je welke items veel interesse hebben. Als koper is het fijn om een wishlist aan te leggen via favorieten. Zo kan je je items bijhouden waar je info over gevraagd hebt of waar je nog even over twijfelt.

7. Wanneer je als koper verschillende items wilt kopen bij 1 verkoper dan kan je bundelen en een bod plaatsen. Zo kan je wat geld uitsparen en alles in 1 pakketje krijgen.

screenshot_20180325-125433.png

8. UW raadt verzending met een trackingcode aan via DHL of Bpost. UPS raden ze af (geen idee waarom). Betalen kan je o.a. doen via Paypal wat ik persoonlijk een groot voordeel vind. Dit is een veilige methode om te betalen. UW controleert of de koper heeft betaald en het pakje heeft ontvangen en stort dan het geld door naar de verkoper.

9. Je kan personen volgen via deze app. Wanneer er dan een item gepost wordt van iemand die je volgt, krijg je een notificatie. Best wel leuk want UW speelt enorm in op social media en je vindt er veel bloggers op terug die mooie stuks hier te koop zetten. Zo kan je makkelijk personen met jouw maten en jouw stijl volgen en moet je niet altijd eindeloos gaan scrollen.

Conclusie :

United Wardrobe is gebruiksvriendelijk en je kan er snel en gemakkelijk items te koop zetten of kopen. Gratis is het niet. Je betaalt als koper of als verkoper een klein bedrag aan transactiekosten en als koper dien je de verzending mee te rekenen. Dit platform speelt slim in op jongeren en social media en dit zorgt er voor dat je veel modieuze stuks vindt aan betaalbare prijzen. Veel bloggers vind je op het platform en zo kan je lekker meekijken in hun kleerkast en toffe stuks shoppen.

Ik heb nog geen stuks verkocht via deze app dus over de afhandeling kan ik nog geen beoordeling schrijven. Ook kopen heb ik nog niet gedaan via UW maar als het zo ver is, horen jullie het zeker ๐Ÿ˜‰

Ben je zelf benieuwd naar United Wardrobe en zie je graag wat ik te koop aanbied ? Je vindt mijn kleerkast hier. Oh ja, en vergeet me niet te volgen want er komen nog veel leuke stuks bij ๐Ÿ˜‰

Wil je zelf lid worden van United Wardrobe ? Klik dan hier en je krijgt 5 euro korting bij je eerste aankoop.

Voor je iets koopt of te koop zet, raad ik aan om FAQ te raadplegen vooraleer je start. Zo is alles duidelijk. De FAQ vind je hier.

 

4 Comments

 1. Sally
  25/01/2020 / 00:14

  Heb je intussen al iets gekocht/ verkochte? Ervaringen? ๐Ÿ˜‰

  • helloboontje
   Auteur
   29/01/2020 / 11:46

   Hi Sally, verkocht is niet gelukt. Had niet veel succes. Kopen lukt prima en heel goede ervaringen mee. De klantenservice is trouwens top. Groetjes, Ellen

 2. Mercy
  30/04/2020 / 09:41

  Waar ik dus benieuwd naar ben.. als je items bij verschillende kopers wil kopen: moet je dan bij iedere verkoper de verzendkosten apart betalen?

  Leuk artikel trouwens! Ik heb ook ervaring met kopen -en verkopen. Het gaat vrij gemakkelijk, maar merkte vooral dat items in โ€˜saleโ€™ het wel goed deden bij mij. Vind de verzend, transactiekosten/kosten er bovenop wel een beetje veel wat me dan weerhoud om mezelf uit te leven in de app.

  • helloboontje
   Auteur
   02/05/2020 / 11:47

   Hi Mercy, ja bij iedere verkoper volgens mij apart verzending te betalen. Want ze sturen elk apart hun items op.

   Succes alvast.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?