Home » HELLO AMSTERDAM : PART II

HELLO AMSTERDAM : PART II

HELLO AMSTERDAM : PART II

laura-dols-windowlaura-dols

maria-tailor

shoebaloo

lv-etalage

chanel

In mijn post Amsterdam : PART I, gaf ik al mijn eet- en logeeradresjes mee tijdens mijn kort verblijf in Amsterdam. En natuurlijk kan ik niet op citytrip gaan zonder … what else … shopping 🙂

Dus hier een kort lijstje van mijn ontdekkingen in pretty Amsterdam…

Een groot deel van de voormiddag hebben we rond gekuierd in de 9 straatjes. De kleine winkeltjes en de gezellige sfeer vond ik super. Het was er fijn wandelen en ik heb leuke winkeltjes ontdekt:

Laura Dols

Vintage shop. Heel leuk om rond te snuisteren en jurken te passen. Ik zou er een hele dag kunnen ronddwalen. Vooral de benedenverdieping vond ik het leukst, waar je een overvloed aan 80’s jurken vindt en een grabbelhoek. Altijd fun 🙂

Episode

Vintage shop. Het is niet de cosy kind of vintage, zoals Laura Dols, maar er hangt een coole vibe. Ik was bijna verkocht aan een paar pleater skirts maar ze pasten niet perfect (zou ik toch iets minder moeten snoepen om ze lekker te laten passen – and less candy is not gonna happen), dus uiteindelijk niet gekocht.

Acne

Great sneakers. Great basics. Ohh en the flame sweater die je hierboven ziet… Too cool 🙂

Maria Tailor

Dit merk kende ik niet maar ze hadden echt leuke spullen. Even gegoogled achteraf. Het is een Nederlands merk dat gevestigd is in Amsterdam. Ik ben verliefd op het jurkje ‘Eloise‘. Nu in de solden op de site. To buy or not to buy … ?

Vintage per kilo

Op straat merkte ik de affiche ‘vintage per kilo’ op. De sale vond plaats die zaterdag dus dat moest ik checken. Als je een bontje wilt scoren of een schapenvachtfrak, dit was de place-to-be. In een grote opslagruimte lagen hopen kledij of hingen er jassen op rekken. Ik heb toch even gegrabbeld en enkele dingen gepast. Op comfortabel passen, moest je niet echt rekenen 🙂 , geen paskamer dus rokken werden gewoon boven de broek gepast. Tops en T-shirt kon ik makkelijk over m’n topje trekken. Best wel leuk zo een sale per kilo. I love a good vintage hunt.

Shoebaloo

Of voor mij = shoe heaven. Jimmy Choo, Valentino, Gucci, Dolce & Gabbana,… You name it, they got it. En ja, er was sale. En ja, ik heb me laten verleiden. Ze waren roze, ze hadden glitters, ze waren perfect. Sold !

Candylicious

Wanneer we in Amsterdam zijn, moeten we gewoon jelly beans kopen. In Candylicious hebben we onze voorraad ingeslaan. Er was net een special edition van Hello Kitty <3 en je vindt er bekende snoepmerken uit de USA. Reeses Pieces bijvoorbeeld, pindakaas met chocolade. Hmmm, love it. Ook mee gegrabbeld of course.

P.C Hooftstraat

Ahhh Chanel, Dior, Louis Vuitton, Gucci <3 . You know I love designer bags. In de PC Hooftstraat vind je ze allemaal. En ik heb ze allemaal bezocht. De gevel van de Chanel winkel is prachtig. Ook al ben je niet aan die ‘fancy pancy’ merken, loop er eens langs als je in de buurt bent. It is lovely.

Lichtfestival

Van november t.e.m. januari vond er het lichtfestival in Amsterdam plaats. We hebben een klein stukje meegepikt van de route. Je kon tickets kopen met gids. Of je kon op de site ook de route terugvinden, zodat je hem ook op je eentje kon volgen. Heel mooi, maar de koude heeft ons na een uurtje toch terug naar het hotel gedreven. 🙂

 

3 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?