Home » HELLO DINANT

HELLO DINANT

HELLO DINANT

Begin maart hadden we een weekendje weg gepland naar Dinant met het gezin. Even er kort tussenuit om de batterijtjes terug op te laden.

Ik was er zelf nog nooit geweest. But Dinant didn’t dissapoint us 🙂

We verbleven net uit het centrum in Castel de Pont-à-Lesse. Een hotel met een gigantisch park rond waar je fijn kan wandelen en fietsen. Voldoende ruimte dus zodat de kids goed hun energie kwijt konden. De kamers waren netjes. Het ontbijt super uitgebreid met eitjes, spek, brood, koeken en zo veel meer. I love a good breakfast to start the day 🙂

Dinant is fijn om een beetje rond te kuieren. Een shopping verslag zal je hier niet vinden van me. Ik was even een Oxfam-winkel binnen gesprongen maar de selectie was heel beperkt en niet echt mooi en daar is het qua shopping bij gebleven 🙂

Overal in de stad vind je saxofoons door verschillende landen beschilderd, naar aandenken van Adolf Sax, die de saxofoon heeft uitgevonden en een inwoner van Dinant was. Fijn om de landen te spotten door de stad. En ja hoor die van China hebben we ook gevonden.

dinant view over water

dinant panorama

Een aanrader bij een bezoek aan Dinant is de Citadel. Ik was helemaal onder de indruk. Met de kabelbaan naar boven (al een hele belevenis voor de kids) en daar dan lekker rondhangen. Je hebt er een prachtig uitzicht over de stad.

Er was een gratis gids die heel sappig in perfect Nederlands en Frans de geschiedenis van de Citadel uitlegt. Geen saaie bedoening. Iedereen wordt er bij betrokken, kids, mama’s en papa’s 🙂 Een must als je het mij vraagt.

En natuurlijk kunnen we niet een weekendje weg zonder a healty amount of food 🙂

Bij aankomst in Dinant zijn we binnen gesprongen bij Pizza Taormina. Vers gemaakt, rijkelijke porties en het personeel was supervriendelijk.

Wat opviel was dat je bij bijna elke bakker ter plekke kan koffie drinken met gebak. Best wel gezellig. We all love cakes and pies in the family dus natuurlijk hebben we een stop bij de bakker ingelast. Was gewoon te verleidelijk <3

Diner hebben we één avond genomen in het hotel. Het hotel heeft een fijne menukaart en cocktails of gin tonics kan je bestellen in de bar. De vers gemaakte kaaskroketjes hadden veel succes bij de kids. Mijn varkenshaasje was perfect 🙂 Een aanradertje.

So this little break was pretty great. Het weer was toen nog koud maar droog dus ideaal weer om te wandelen en wat dingen te bezoeken. We will definitly go back <3

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?