Home » HOW EMMA GELAUDE’S BOOK HELPS YOU TO MAKE YOUR DREAM WORK

HOW EMMA GELAUDE’S BOOK HELPS YOU TO MAKE YOUR DREAM WORK

HOW EMMA GELAUDE’S BOOK HELPS YOU TO MAKE YOUR DREAM WORK

LRM_EXPORT_20171017_211103

Toen het bericht op m’n Facebook verscheen dat Emma Gelaude een nieuw boek uitbracht was ik onmiddellijk getriggerd. Ik vind haar namelijk één van de meest inspirerende madammen in modeland dus ik was benieuwd wat het ging worden.

Wie Emma Gelaude niet kent, een korte introductie : Emma Gelaude is één van de eerste modeblogsters van ons mooie Belgenland maar ondertussen kunnen we haar niet meer in dat bloggersvakje stoppen. Ze is blogger, styliste, personal shopper, bekende Gentenaar, Vlaming, Belg, madam van de wereld, social media icoon, gezicht van verschillende campagnes, een madam met een mening,… Samengevat een onderneemster pur sang die ondertussen al 10 jaar aan haar weg timmert.

LRM_EXPORT_20171023_092402

En nu heeft ze haar tweede boek uit. Geen boek over outfits of hoe je te kleden voor een bepaalde gelegenheid. Maar een boek over die 10-jarige carrière, met ups maar ook downs. Een eerlijk verhaal vol tips en adviezen voor iedereen die zijn eigen zaak wil starten, gestart is of gewoon in het zakenleven staat en een eerlijk verhaal wil lezen.

Toen ik het in handen kreeg ben ik er onmiddellijk aan begonnen en het was verslavend. Tussendoor laten liggen, was moeilijk. De schrijfstijl is vlot. Emma schrijft zoals ze praat : to the point, geen verbloemingen, duidelijk en persoonlijk naar de lezer toe. En ik ben nogal voor een no-nonsens aanpak en voetjes-op-de-grond attitude dus deze stijl is helemaal mijn ding.

Het boek geeft een prachtig overzicht van haar werk door de jaren heen en staat vol adviezen en tips voor al die dames en heren die ondernemend bezig zijn of willen starten.

LRM_EXPORT_20171023_092321

Ik deel alvast 3 tips met jou die Emma in haar boek meegeeft :

1. Volg je intuïtie

Deze is misschien een no brainer maar toch vergeten we dat soms. Niet alleen in het zakelijk leven maar ook in je privé. Zegt je buikgevoel dat iets niet pluis is of niet ok voelt, dan is het waarschijnlijk ook niet ok. Dus volg je intuïtie. Het is je beste barometer. Je indicator of iets juist zit of niet.

2. Niemand komt je redden

Klinkt misschien wat bruut. Maar uiteindelijk is dit waar. Vergis je niet. Een goed opvangnet van je familie, vrienden, lief, echtgenoot,… we all need it. Maar uiteindelijk moet je het zelf doen. Of het nu je eigen zaak verder uitzetten is, beslissingen nemen in je leven,… You can only safe yourself. Nobody else will do it. Het beste deel is, de voldoening daarna is des te groter.

3. Heb geduld

Helemaal waar en persoonlijk wel een moeilijke voor mij. Ik ben van nature een ongeduldig persoon. Emma beschrijft het mooi in haar boek : de lange, geduldige weg is de schoonste en beste weg. Liever iets goeds, gefocust opstarten en ondernemen dan voor de quick win gaan. I hear ya girl. Je ziet het ook door het boek heen. Ieder jaar zet Emma een stapje verder in haar carrière en samenwerkingen. Ze werkt geduldig aan haar weg en na 10 jaar heeft ze al een mooi parcours afgelegd.

LRM_EXPORT_20171023_092245

Deze persoonlijke anekdote wou ik graag nog delen met jullie. Toen Emma een hele tijd terug op Instagram een foto postte met het onderschrift ‘One of the most difficult yet important things in business is patience…’, reageerde ik een beetje klagerig met ‘Sometimes it is quite hard’. Ik zat toen in mijn ongefocuste, obsessieve, all for the quick win Instagram-periode. Emma antwoordde : ‘Nobody said it would be easy’ en dat omschrijft Emma helemaal volgens mij. Ze gaf me een schop onder mijn kont die ik nodig had (en verdiende dat moment) en gaf duidelijk aan: ‘Als je iets wilt, moet je er voor werken en geduld hebben’. En daarom blijft het een madam naar mijn hart. Een professional met het hart op de juiste plaats en een iemand die eerlijk zal zeggen waar het op staat.

Het boek ‘Emma make my dream work’, vol tips, adviezen en prachtige foto’s uit Emma’s 10 jarige carrière, vind je nu te koop in de boekhandel of online.

Emma make my dream work – Uitgeverij Manteau

www.makemydreamwork.com

@makemydreamwork

 

Volg je me al op Instagram en Facebook ?

Schrijf je in op helloboontje.wordpress.com per mail en mis geen enkele post <3

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

3 Comments

  1. 24/10/2017 / 07:19

    Bedankt voor het delen! Ik kende haar nog niet. Klinkt wel als een interessant boek om eens te lezen!

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?