Home » IS VERO THE NEW INSTAGRAM ?

IS VERO THE NEW INSTAGRAM ?

IS VERO THE NEW INSTAGRAM ?

Vero… het buzz-woord van de week volgens mij. Wie een beetje actief is op Instagram en Facebook en bloggers volgt, heeft het vast zien verschijnen : posts en links naar een nieuwe app die het nieuwe Instragram zou moeten worden.

20180228_152822.png

Ik ben nogal een nieuwsgierig beestje dus na de eerste post op IG stories stond de app al op mijn telefoon. Want zo iets wou ik wel eens checken en ja, ik had net nog in het weekend zitten verkondigen dat Instagram ooit de Facebook van nu wordt. Waarmee ik bedoel dat er altijd een next best thing around the corner is. 5 jaar geleden sprak nog bijna niemand over Instagram en was Facebook the real deal. Nu is Facebook bij jongeren blijkbaar minder interessant en staat Instagram op 1. Maar krijgen ze nu concurrentie ? Ik ben benieuwd.

De complete uitleg van de app zal ik je besparen. Maar kort geschetst : Vero – True Social is een foto app zoals Instagram maar gaat een stap verder. Je kan ook collecties maken van je favoriete boeken, films, muziek, links,… Je kiest wat je met wie deelt, het werkt zonder algoritme en de app deelt geen data aan adverteerders. Er werden al veel blogposts gedeeld deze week door andere bloggers, dus wil je hier meer over lezen, ik deel er enkele onderaan deze post.

Liever deel ik mijn eerste ervaringen met deze app.

20180228_152740

1. Eerst en vooral, Vero is verfrissend. Deze app werkt niet met een algoritme wat betekent dat je alle posts gewoon chronologisch in je feed ziet verschijnen. En dat is … zalig *zucht* It is going back to the old days waar ik gewoon s’morgens door mijn feed scrolde en zag wat er allemaal was gebeurd in de wondere wereld van fashion. I love it.

2. Je kan meer dan alleen foto’s delen, maar ook links, muziek, boeken, films. En dat is super, want dat betekent dat ik makkelijk mijn bloglinks kan delen en ik ook kan bijhouden welke boeken ik heb gelezen, series ik heb gezien en ik kan dit tegelijkertijd met mijn volgers delen. Handig.

20180228_152805.png

3. Je kan kiezen wat je met wie deelt. Je connecties kan je indelen in verschillende groepen : kennis, vriend, dichte vriend en je volgers. Best handig.

4. De app is nu nog gratis. Toch voor de eerste miljoen gebruikers, die hebben levenslang een gratis abonnement (hiervoor krijg je een confirmatie via mail). En ik lees net dat ze het gratis downloaden hebben verlengd, so hurry up 🙂

5. Maar… jawel er is een maar… de app is HEEL erg traag. Deze app bestaat blijkbaar al een aantal jaar maar is nu recent pas booming en het grote aantal nieuwe gebruikers heeft het nadeel dat de app nu heel traag werkt. They are working on it.

6. Niet iedereen zit er al op en ja, ik volg heel graag modemerken en grote bloggers om al dat moois tijdens fashion week te spotten en dat mis ik wel een beetje.

7. Er zijn geen stories. Op IG vind ik dit één van de leukste features en dat zit er niet op. Maar wat niet is…

Mijn algemeen conclusie : dit is een heel leuke app. De chronologische feed wint op alle nadelen en als nu dat traag werken wordt opgelost, is het echt een topper. Misschien moet Instagram toch een beetje uitkijken.

Zit jij al op Vero ? Ga je het uitproberen of is het toch niets voor jou ? Laat het me gerust weten in de comments <3

Mij kan je alvast volgen onder mijn blognaam ‘Hello Boontje’.

Wil je meer lezen over deze app ? Hieronder enkele blogposts van mijn collega-bloggers.

Alles wat je moet weten over Vero – Sofie Katelijne

RIP Instagram – Lazy Bird

Vero, het nieuwe instagram – Debby The Chocoholic

Officiële video Vero

 

Volg je me al op Instagram en Facebook ?

Schrijf je in op helloboontje.wordpress.com per mail en mis geen enkele post <3

 

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?