Home Β» PRESS DAYS : BEHIND THE SCENES

PRESS DAYS : BEHIND THE SCENES

PRESS DAYS : BEHIND THE SCENES

Vorige maand kreeg ik mijn allereerste uitnodiging voor de persdagen. Benieuwd hoe het er voor een blogger met nog veel groen achter zijn oren, aan toe gaat ? Hieronder lees je alles over the excitement, the akwardness, the happiness.

Processed with VSCO with a6 preset

Found it !

Processed with VSCO with a6 preset

Well hello there

Persdagen of press days, je kan het omschrijven als dagen waarop nieuwe collecties door PR bureau’s worden voorgesteld aan de pers. Sommige bureau’s stellen ook hun deuren open voor bloggers. Er wordt genetwerkt, er wordt gepitched naar nieuwe opdrachten, en als je geluk hebt word je verwend met leuke goodies.

Ok, ik moet zeggen. Ik ben een kleine blogger. Geen lijst met uitnodigingen van hier tot in Timboektoe. Maar er viel eentje in mijn virtuele brievenbus en ik dacht : “Why not ?”. Dus allΓ©e hop, daar ging ik in mijn eentje naar pretty Antwerp.

Processed with VSCO with a6 preset

The kitchen

Processed with VSCO with a6 preset

The bedroom

Processed with VSCO with a6 preset

The bathroom

Ik had een uitnodiging bij Yapado en hun press days vonden plaats in een modern rijhuis in het centrum. In de keuken werd er lekker eten gemaakt, er was op het gelijkvloers een kleine afdeling voor mama’s, interieur en accessoires. In de slaapkamer werd beddengoed en kledij voorgesteld. In de badkamer werden de beauty-producten netjes geΓ«taleerd.

Processed with VSCO with a6 preset

Collab Heidi Klum x Lidl

Processed with VSCO with a6 preset

Love this jacket !

Processed with VSCO with a6 preset

Maison Lejaby

The excitement

Ok let’s be honest. Ergens alleen binnenstappen, het geeft toch wel wat kriebels in de buik. Maar goed, het waren kriebels van de gezonde soort en ik was benieuwd hoe het er aan toe zou gaan. Bij het binnenkomen stond er een groepje klaar om uitleg te krijgen en ontmoette ik Hanne. Ze stond er ook een beetje te wachten en was alleen naar de persdagen gegaan. Dus ik had onmiddellijk iemand om mee te kletsen en even door het huis te dwalen.

Processed with VSCO with a6 preset

Kneipp

Processed with VSCO with a6 preset

Eyelure and Elegant Touch

Processed with VSCO with a6 preset

Kneipp body creme

Processed with VSCO with a6 preset

Sothys advent calendar

Processed with VSCO with a6 preset

Remington

Processed with VSCO with a6 preset

The akwardness

De beauty-afdeling bezocht ik alleen. And it was that moment it became a little akward and when you feel a little invisible πŸ™‚ Iemand kreeg op het moment ik binnenstapte al uitleg over de producten. Dus viel er niets meer te doen dan een beetje rond te hangen en te wachten. Het was het moment dat ik ook voelde dat ik ‘pretty new in the scene” ben. De blogster die er uitleg kreeg was blijkbaar pretty huge in Instagramland, want the goodies vlogen in het rond πŸ™‚ But ok, ik wachtte geduldig mijn beurt af tot het PR-meisje terug was om uitleg te krijgen. Ondertussen kwamen nieuwe blogsters binnen en herkende ik Nikki van Ginger Diaries. En ja als je alleen bent, wat doe je dan ? Terug beginnen babbelen eh πŸ™‚ Ook Yentl (remember Pink Ambition) ontmoette ik. Heel gezellig al die small talk.

Processed with VSCO with a6 preset

Paarl bags

Processed with VSCO with a6 preset

With real marble

The happiness

En zo komen we aan the happiness. Na alle uitleg en na nog het ontvangen van een paar goodie bags (woohooo who doesn’t love that) was het tijd om naar huis te vertrekken. Mijn ervaring : het was gewoon vree wijs πŸ˜‰ Ik vond het super om een beetje te kletsen met andere bloggers en die virtuele personen eens in real life te ontmoeten, de klanten die het bureau vertegenwoordigd echt te ontdekken, de nieuwe collecties te zien,… En een voordeel aan alleen ergens binnen te stappen, je gaat gewoon veel makkelijker mensen aanspreken πŸ™‚ It was a #happymoment.

Processed with VSCO with a6 preset

BOO !

Processed with VSCO with a6 preset

Trend colours for next season

Binnenkort doe ik ook een unboxing van de goodie bags en enkele product reviews dus keep an eye on my blog πŸ˜‰

Hadden jullie al gehoord van de persdagen ? Ben je er zelf ooit al naar toe geweest ? Ik ben benieuwd hoe het was voor je.

Volg je me al opΒ Instagram enΒ Facebook ?

Schrijf je in opΒ helloboontje.wordpress.comΒ per mail en mis geen enkele post <3

14 Comments

 1. 21/11/2017 / 20:43

  Echt super gaaf!??
  Wat een leuke blogpost,foto,s en producten. Wat een mooie tassen??
  Ik hoop dat ik dit ooit ook mag mee maken.

  • 21/11/2017 / 20:44

   Ohh dank je. Ja de tassen vond ik ook super mooi <3 en ik duim voor je mee x

 2. 21/11/2017 / 21:43

  Super leuk om een backstage view van zo’n persdag te zien.
  Ik had nooit verwacht dat het zo zou zijn dus het is leuk om je ervaring te lezen πŸ™‚

  • 22/11/2017 / 09:14

   Graag gedaan. Ieder bureau pakt het wel iets anders aan. Een tip : op IG stories kan je bij veel bloggers die dagen meekijken achter de schermen πŸ˜‰

 3. 22/11/2017 / 04:14

  oh ik was er ook! en inderdaad die awkward feelings had ik meermaals! πŸ™‚ Ik merkte dat het gewoon om lef ging πŸ™‚ Ik zag enkele instafamous people die gewoon letterlijk producten meevroegen naar huis. ik was eerder een afwachtende persoon misschien te afwachtend πŸ™‚ Maar een super leuke ervaring heb ik wel gehad. Volgend jaar kunnen we misschien samen awkward momenten beleven πŸ™‚
  Trouwens mooie blog! ik ben ook met sitebuilder in gesprek om een leuk ogende blog te krijgen πŸ™‚

  • 22/11/2017 / 09:13

   Zo grappig dat het ook herkenbaar is. Ja ik snap wat je wil zeggen. Ik ben ook eerder van het afwachten, behalve met het babbelen dan. Dat deed ik maar direct πŸ™‚ Bedankt voor het complement. Gewoon gratis site bij wordpress hoor. πŸ™‚

 4. HosteSarah
  22/11/2017 / 18:08

  Leuk dat je een uitnodiging hebt ontvangen en dat je ook de moed had om er op je eentje naartoe te gaan. Je moet het uiteindelijk maar doen. Zo spannend! Fijn om te horen dat het uiteindelijk wel heel goed is meegevallen. En ik kijk al uit naar je goodie bags unboxing πŸ™‚

  • 22/11/2017 / 18:29

   Dank je voor je berichtje en ja die unboxing komt er volgende week aan πŸ™‚

 5. 13/12/2017 / 08:41

  Leuke post! Ik hoop dat ik ooit ook een uitnodiging krijg om naar de persdagen te gaan maar ben nog maar net begonnen met beautybloggen dus…. nog even geduld hebben, hihi πŸ™‚
  Het was zeer fijn om je eerste ervaring te lezen. Ergens alleen aankomen is nooit leuk maar zoals je zegt, zo leer je wel snel nieuwe mensen kennen als je even uit je comfort zone kruipt πŸ™‚
  Nu even de unboxing gaan lezen πŸ˜‰

  Groetjes
  Trudie

  • 14/12/2017 / 12:03

   Hi Trudie, dat komt zeker wel voor je ! Bedankt voor je lieve comment ! Ellen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?