Home » THRIFT SHOP EXPERIENCE

THRIFT SHOP EXPERIENCE

THRIFT SHOP EXPERIENCE

selection

“I wear your granddad’s clothes
I look incredible
I’m in this big ass coat
From that thrift shop down the road”

Macklemore rapt zo schoon over de ‘Thrift Shop‘ aka de kringloop 🙂 Sommigen trekken er hun neus voor op. Ik zie alleen maar een ruimte vol spullen om te ontdekken. Ja inderdaad, naast rommelmarkten en tweedehandssites afschuimen, spring ik af en toe even binnen in de kringloop. Je weet nooit wat je ontdekt.

Ok I must confess, de sfeer is toch iets anders in de kringloop dan in een boetiekske in de Nationalestraat 🙂 Kleedkamers zijn puur praktisch : een haakje, een spiegel en een goedsluitende gordijn (belangrijk 😉 ), de muffe geur moet je er bijnemen en het vergt wel wat zoekwerk.

Maar ik hou van een goede zoektocht dus mij schrikt het niet af. Je kan er merken voor een prikje vinden of items zonder label maar in een mooie stof en met een goede snit.

Vorige week had ik terug zo een momentje. Ik bracht enkele spullen binnen en kon het niet laten om zelf eens door de rekken te gaan.

Jurken vind ik persoonlijk het leukst om door te gaan. Die zijn meestal in goede staat en als je geluk hebt, vind je je maatje. Ik was op zoek naar een zwarte lederen riem maar dat heb ik helaas niet gevonden. De riemen gaan rond 1 euro.

De jeansselectie was heel uitgebreid en je vond er Levi’s en Lee Cooper. Ik heb zelf 4 jaar voor Levi’s gewerkt dus die afdeling sla ik over (mijn kast werd redelijk goed aangevuld tijdens die periode 😉 ) maar het is best de moeite om eens te kijken. Je koopt al een jeans voor ongeveer 5 euro.

Schoenen in de kringloop zijn niet echt mijn ding, of ze moeten er gloednieuw uitzien. Handtassen vind ik (uiteraard) een must om eens te checken (hello addiction here).

Hieronder vind je alvast enkele foto’s van mijn selectie. En ja hoor, ik heb een paar zaken gekocht. Een gilet van River Woods (zo zacht <3), een jurkje van Vero Moda met een goede snit en een vintage horloge van Christian Dior (!), kon ik niet laten liggen.

Een must voor mij is dat je de kledij makkelijk  kan wassen (altijd thuis eerst eens in een sopje steken is een go-go) en dat het geen vlekken heeft. Het moet in goede staat zijn. Het horloge dat ik gevonden heb, moet ik laten herstellen, maar voor de prijs dat het werd verkocht, kon ik het niet laten om het te kopen 🙂

Binnenkort zal ik proberen wat outfitshoots te houden met mijn ingeslagen spullen.

Keep you posted <3

Summer Dress – H&M

zara

Long Dress – Zara

veromoda

Dress – Vero Moda

velvet

Velvet Dress – no brand

someone

Dress with Photoprint – Someone

mexx

Light Summer Dress – Mexx

atoslombardini

Trousers with Printed Flowers – Atos Lombardini

riverwoods

Cardigan – River Woods

shirt

Cotton Shirt – no brand

dior

Vintage Watch – Christian Dior

1 Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?