Home » DIY : PIMP YOUR OLD FURNITURE

DIY : PIMP YOUR OLD FURNITURE

DIY : PIMP YOUR OLD FURNITURE

Processed with VSCO with s2 preset

Dit weekend hield ik een kleine poll op Instagram en konden jullie stemmen welke post jullie graag zouden zien verschijnen op Hello Boontje. En wanneer je crowd stemt voor een DIY (do-it-yourself of doe-het-zelf) blogpost, dan maak je er eentje natuurlijk. Ik ben wel even in mijn foto-archief gaan snuisteren want deze DIY heb ik al in oktober 2016 (!) gemaakt. Het kwam er maar nooit van om er effectief over te bloggen (te veel outfits te showen en zo 😉 ), maar nu ben ik terug een kamer aan het decoreren en ben ik dus helemaal in decoratiemood en klaar om jullie ook een beetje te inspireren.

Processed with VSCO with s2 preset

Poef !

Ok, first things first, even uitleggen… ik ben niet een ultra handig persoon. No, no, maar zo nu en dan begint het te kriebelen en wil ik iets maken. Ideeën in overvloed, maar tijd om deze uit te voeren, wel ja, dat is er dus soms wel te kort.

In ons huis vind je hier en daar een oud kastje of een ander meubelstuk met een verhaal aan. Deze poef kreeg bij het verhuizen van mijn ouders een aantal jaar geleden. Toen ik nog thuis woonde stond hij al op mijn kamer en had ik er al ooit een stofje voor gekozen, waar mijn mama een mooie hoes van had gestikt. Zo zag  hij er leuker uit en paste hij perfect op mijn slaapkamer. En nu, vele jaren later was het tijd om hem eens terug in een nieuw jasje te steken.

Processed with VSCO with s2 preset

Mijn stof haalde ik van de stoffenbeurs ‘Stoffenspektakel‘, een beurs waar alle hobby-stiksters hun hart sneller van gaat slaan. Denk aan een hal vol stoffen, met de leukste prints, verschillende kwaliteiten,… you name it, het is daar.

Ik ging voor deze gebreide stof met patroontje. Het is niet een typische meubelstof, die normaal geweven en harder is, maar omdat de originele poef ook heel zacht is, koos ik hier ook voor een zacht stofje.

Een patroon had ik niet, voor zo een werkje, gaat het vooral om goed afmeten. Zodat je 1/ zeker voldoende stof hebt en 2/ het past over het meubel. Meten, meten, meten dus.

Processed with VSCO with s2 preset

De hoes van het kussen van de poef maakte ik zoals een kussensloop, dus niet met een rits zoals bij de originele poef. De onderzijde overtrok ik gewoon door een sloop te maken die mooi over het onderste deel past (terug meten, meten, meten 🙂 ).

Processed with VSCO with s2 preset

Uiteindelijk ben ik best tevreden van het resultaat, de stof is licht en fris van kleur en past mooi in ons interieur. De poef gebruik ik nu als salontafel of zitbank en hij wordt regelmatig als bankje gebruikt door de kindjes tijdens hun televisiemomentjes.

Processed with VSCO with s2 preset

Pimpen jullie soms oude meubeltjes ? Laat me gerust weten in de comments wat jullie al gepimpt hebben <3

Volg je me al op Instagram en Facebook ?

Schrijf je in op helloboontje.wordpress.com per mail en mis geen enkele post <3

 

2 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?