Home ยป EERSTE COMMUNIE IN EEN BUBBELTJE

EERSTE COMMUNIE IN EEN BUBBELTJE

EERSTE COMMUNIE IN EEN BUBBELTJE

Vorige weekend was het zo ver. Ons oudste zoontje deed zijn eerste communie. Het was misschien niet het feest dat we voor ogen hadden toen we hem inschreven, maar het was een mooie dag en we hebben het in een kleine bubbel gevierd.

Communiefoto’s

De traditionele bedankkaartjes uitdelen na de mis zat er niet in. Omwille van corona werd er beslist om de communicanten een datum te laten kiezen van eind augustus tot en met november. Zo bestonden de groepjes uit maximum 10 kinderen per dienst die uit verschillende scholen kwamen.

Op 3 oktober was het mijn zoontje zijn dag, samen met 2 andere kindjes. Het was een mooie viering en hij was trots om zijn eerste communie te doen.

Bubbelfeest

Omdat we maar met een klein groepje de communie konden vieren, maakte ik als bedankje portfoliokaartjes voor zijn communie om de dichte familie te bedanken voor de lieve cadeautjes.

Ik maakte deze portfoliokaartjes ook voor mijn dochter 3 jaar terug. Heel leuk om veel foto’s in te verwerken en wanneer je moeilijk kan kiezen. Daarnaast kan je op de achterkant, zoals hier een foto zetten van een bewegend beeld. Onze zoon was gewoon een beetje aan het ‘rocken’ met de hark en dat gaf een leuk effect. Onze dochter lieten we toen zwieren met haar prinsessenrok. Door de kindjes gewoon lekker vrij te laten bewegen tijdens een shoot, krijg je natuurlijke foto’s (en geen onwennige blikken) en toffe kaartjes als resultaat.

De foto’s namen we tijdens lockdown, de dag dat zijn communie initieel voorzien was. Die dag maakten we het gezellig, bestelden we zijn favoriete eten en hielden we een kleine fotosessie.

Extra cadeautje

De grootouders en ooms en tantes gaven we nog iets extra. Bij Smartphoto, kan je leuke polaroid magneten maken en die leken me super fijn om als extra cadeau te geven aan de familie. De poloraids geven zo een leuke retro vibe en dat vond ik stiekem leuk passen bij zijn outfit met strikje ๐Ÿ™‚

Ben je zelf op zoek naar inspiratie ? Check dan de volledige collectie communie artikelen van Smartphoto hier.

Heb jij trouwens ook een communiefeest of lentefeest corona proof moeten vieren dit jaar ? Hoe verliep het bij jou ?

Liefs, Ellen

LEES OOK : WELKOM KLEINE ISAAC

2 Comments

 1. 12/10/2020 / 09:41

  Gefeliciteerd met de communie.
  Wij vorige week ook een eerste communie. Prachtige dag was het…!

  • helloboontje
   Auteur
   23/10/2020 / 10:14

   Ook proficiat gewenst ! Leuk te horen dat jullie genoten !

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?