Home » HELLO BOONTJE’S 2018

HELLO BOONTJE’S 2018

HELLO BOONTJE’S 2018

Wie Hello Boontje af en toe checkt, weet dat ik sinds de tweede helft van dit jaar meedoe met een bloggers battle. Iedere maand kregen we de opdracht om rond een bepaald thema te bloggen en nu is het de finale en moeten we bloggen rond … een zelfgekozen thema. Omdat het één van mijn laatste blogposts van dit jaar is, kies ik voor een overzicht van 2018.

Hierna neem ik even vakantie en ga ik een beetje achter de schermen werken om mijn nieuwe site wat verder op punt te zetten. Maar ik laat zeker tussendoor iets van me horen.

Maar goed, een jaaroverzicht dus, hoe was 2018 voor Hello Boontje ? Bloggewijs, maar ook hoe was 2018 voor mij persoonlijk ? Hieronder geef ik je een klein overzicht van mijn jaar.

topnine hello boontje

2018 startte voor mij best emotioneel. Ik heb hier begin dit jaar ook over geblogd in “Hello 2018“, maar hield het ook een beetje vaag. Soms wil je graag een stukje toch liever privé houden en de schrik om een label op mijn kop te krijgen zat er best wel in. Maar wie een beetje tussen de regels door kon lezen, snapte het wel. De grote vermoeidheid, burnout, ik zat er midden in en ik was er nog niet door. Daarom startte 2018 emotioneel, maar ook met hoop en vertrouwen, want het moeilijkste deel van mijn burnout was voorbij en 2018 voelde een beetje als een nieuwe start en dat voelde goed.

topnine hello boontje

De energie groeide naargelang we verder in het jaar kwamen, en mijn blog kan ik het best vergelijken met voelsprieten. Door te bloggen voelde ik hoe met mijn energiepeil zat, ik zag mijn inspiratie en motivatie groeien en mijn blog gaf structuur aan mijn leven thuis. Ik ben altijd bezig geweest, kan moeilijk stil zitten en opeens van alles naar niks en alle dagen thuis zitten, alleen. Het is niet fijn, maar door mijn blog, werd ik geïnspireerd, leerde ik nieuwe mensen kennen (die ik mijn virtuele vrienden noem) en ja, ontmoette ik ook nieuwe mensen in real life. Tot nu toe heb ik geen enkel moment spijt gehad dat ik heb doorgezet op het moeilijkste moment in mijn leven. En nu een jaar en half later, kan ik zelfs zeggen dat ik trots ben. I did it. Hello Boontje is still alive and kicking.

Rond april startte ik terug met werken, rustig aan en langzaamaan opbouwend. Het was soms een stap terugzetten en onlangs had ik terug een paar moeilijke dagen, maar nu weet ik ook dat ik gewoon naar mijn lijf moet luisteren. Grenzen aangeven, tijd maken voor jezelf, het is zo belangrijk en in de dagelijkse ratrace vergeten we het soms. Mijn energiegevers zoals mijn blog zijn daar een voorbeeld van. Zo weet ik dat ik niet te veel opdrachten mag aannemen, want het zet te veel druk op me. Ik kies dan ook voor het samenwerken met bedrijven die me echt liggen en waar een partnership in zit. Ik vind het veel betekenisvoller dan de snelle opdrachten die me toch niet 100% liggen.

Daarnaast voelde ik dat ik te veel ruis had, me te veel spiegelde aan grote bloggers met grote opdrachten. Door mijn “Stoppen met shoppen” kwam ik terug back to basics en door stylings te doen met tweedehands stukken had ik super veel fun en kreeg ik keiveel energie. Terug keren naar je focus, is dus de boodschap.

topnine hello boontje

Voor 2019 heb ik een aantal ideëen, maar langs de andere kant, zal het ook wel een beetje go with the flow zijn. Ik wil graag verder bouwen aan mijn passie voor tweedehands en vintage en dit nog meer laten voorkomen op mijn blog. Een manier zoeken om nog meer te connecten met personen die dezelfde passie delen en ergens bubbelt het idee om ook eens voor een minimale kleerkast te gaan, wat voor een shopaholic als mij echt een uitdaging zal worden.

topnine hello boontje

En daarnaast wil ik jou bedanken, de lezer die eens toevallig passeert op mijn blog of de lezer die regelmatig een stukje op Hello Boontje komt lezen. Bedankt hiervoor en het allerbeste voor het nieuwe jaar gewenst en vergeet niet om goed voor jezelf te zorgen.

Ellen

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?