Home Β» HOE JE KOFFER PAKKEN VOOR 3 WEKEN VAKANTIE ?

HOE JE KOFFER PAKKEN VOOR 3 WEKEN VAKANTIE ?

HOE JE KOFFER PAKKEN VOOR 3 WEKEN VAKANTIE ?

Terwijl je dit leest ben ik volop aan het voorbereiden voor onze reis. Omdat we deze zomer een roadtrip doen door de USA voor 3 weken, leek het me wel fijn om te delen hoe ik hiervoor mijn koffer pak. Want 3 weken vakantie dat betekent slim inpakken.

Wanneer we reizen, hou ik namelijk graag kofferruimte over. Zo kan ik onbezorgd shoppen en ook zonder zorgen mijn spullen terug naar huis brengen. Shoppen in het buitenland is gewoon zo leuk en dan wil je natuurlijk niet vertrekken met een al veel te volle koffer.

Benieuwd naar wat ik allemaal meesleur op onze roadtrip ( of wat net niet ) ? Lees mijn inpaktips hieronder.

Hoe pak ik mijn koffer ?

Om 3 weken on the road door te brengen, start het allemaal met nog eens goed je reisplanning te overlopen. Hoe is de temperatuur daar, breng je je vakantie door aan het strand, bezoek je natuurparken, verblijf je in een hotel met zwembad ? Is het daar warm ? Kans op regen ? Ga je veel wandelen ?

Deze zaken bepalen allemaal wat er uiteindelijk in je koffer beland. Wij reizen naar the East Coast – the South van de States dus dat betekent vochtige warmte rond de 30 graden en jammer genoeg ook kans op regen.

De basis

Wanneer je goed weet hoe je reis er uit zal ziet, kan je beginnen. Ik start met een aantal statement stukken als basis in mijn koffer.

Ik koos voor een 2 lichte jurken en 2 shorts. De kleuren passen allemaal een beetje samen en zo zullen de tops en truitjes waarmee ik mijn koffer verder mee aanvul, makkelijk door elkaar kunnen gecombineerd worden met deze stuks.

Het aanvullen

Na het bepalen van mijn basis stuks, begint het aanvullen. Mijn stuks vul ik aan met een aantal T-shirts in basiskleuren, tops zonder mouwen en enkele mooie bloesjes (je weet nooit dat je opeens in een chique restaurant beland πŸ™‚ ) Het voordeel van die mooie bloesjes, is dat ze weinig plek in nemen en super licht zijn.

Daarnaast neem ik een sweater mee, een lichte gebreide trui en een satijnen bomberjack die omkeerbaar is. Zo heb ik eigenlijk een 2 in 1 stuk en kan ik lekker wisselen tussen de zwarte en grijze kant en door de satijnen stof is hij iets gekleder (voor dat chique restaurant, weet je wel πŸ™‚ ).

Omdat we een paar dagen aan het strand doorbrengen en af en toe in een hotel logeren met zwembad, neem ik een paar bikini’s mee en een strandlaken.

Daarnaast vul ik mijn koffer aan met lingerie, sokjes en 2 slaapkleedjes. Mijn lingeriekleurenpalet is wit, nude, zwart en een kleurtje, zo heb ik altijd iets dat past onder mijn kledij.

Oh ja, en stiekem gooide ik er nog mijn polkadot jumpsuit bij omdat hij zo lekker zit en geen plek in neemt πŸ™‚ . Mijn lichtblauwe regenjas kwam er ook nog bij maar ik hoop dat ik die niet nodig heb.

Schoenen

Schoenen maken onmiddellijk je koffer veel voller en wegen best ook wel wat. Ik hou het dus heel erg sober. Ik neem 1 paar sneakers, 1 paar fijn gouden sandaaltjes en … mijn Teva’s mee. Mijn beste vriend bij lange wandelingen en hoge temperaturen en… Teva is terug bij menig modemeisje gespot. Jawel, Teva mag terug gezien worden πŸ™‚

Accessoires

Om mijn outfit er niet elke dag hetzelfde eruit te laten zien nam ik ook enkele accessoires mee. Leuke kleurrijke oorbellen, enkele fijne kettinkjes en enkele armbandjes. Zo kan ik mijn outfits toch een beetje pimpen en iets vrouwelijker maken.

Ik neem ook mijn vintage sjaaltje mee, die ik kan gebruiken als riem of hoofdband. Mijn Pinterest pagina staat al vol met ideeΓ«n hoe je een sjaal op verschillende manieren in je haar kan verwerken. Ik kan niet wachten om het uit te proberen.

De vliegtuigoutfit

Last but not least, de vliegtuigoutfit. Vergeet hem niet en… hecht er evenveel belang aan als je outfits voor je reis. Je wil geen slecht zittende outfit op het vliegtuig.

Comfort is key voor mijn vliegtuigoutfit. Ik kies mijn grijze sweater, een katoenen witte T-shirt en een zwarte broek zonder rits en met rekker (yeah baby πŸ™‚ ). Klinkt misschien super onsexy maar zo een broek zit echt zo lekker en ze zijn echt mooi gemaakt. Want we have to be honest here… tijdens het vliegen heb ik echt geen zin in een knop of rits die hele tijd in m’n opgeblazen buik zit te prikken. Een makkelijke broek maakt een vliegreis veel aangenamer.

Daarnaast draag ik ook mijn sneakers en een denim jasje op het vliegtuig. Dat zijn mijn zwaarste items en die steek ik liever niet in mijn koffer. Mijn sneakers zijn een paar die makkelijk aan en uit gaan, dan ben ik extra snel aan de controle.

Mijn spullen steek ik in mijn nude rugzak die ik een paar jaar geleden bij Primark kocht voor onze reis naar Hong Kong. Een rugzak vind ik soms te studentikoos maar deze is met zijn minimale leder look een volwassen versie van de studentenrugzak. Hij is ook heel erg mamaproof want ik kan er veel spullen in kwijt voor mezelf en de kindjes.

Pak jij ook je koffer zo licht mogelijk ? Ga je all the way en neem je veel te veel mee ? Vond je de tips interessant ? Laat het me weten in de comments.

Fijne vakantie ! Ellen

Lees ook : KIES VOOR KLEUR OP JE NAGELS

4 Comments

 1. 04/07/2019 / 20:15

  Supertoffe blog en mijn favoriete travel outfit een zwarte legging, sneakers en sweater?

  • helloboontje
   Auteur
   27/07/2019 / 17:09

   Das een toffe combo. Ook handig op het vliegtuig. Groetjes

 2. 05/07/2019 / 07:49

  Ik kies altijd een kleurschema, bijvoorbeeld zwart wit. Zo heb je ook altijd wat bij elkaar past. En ik rol de kleding op! Dan kreukt het niet! Ik wens je alvast een hele fijne vakantie!

  • helloboontje
   Auteur
   27/07/2019 / 17:09

   Hi Nancy, Leuk om jouw travel inspo te horen. Fijne vakantie ook. Groetjes

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?