Home » IK STOP MET SHOPPEN : HEB IK MIJN EERSTE MAAND VOLGEHOUDEN ?

IK STOP MET SHOPPEN : HEB IK MIJN EERSTE MAAND VOLGEHOUDEN ?

IK STOP MET SHOPPEN : HEB IK MIJN EERSTE MAAND VOLGEHOUDEN ?

De maand augustus is voorbij en het is tijd voor de beloofde evaluatie. Hoe was het om te stoppen met shoppen, wat was moeilijk, wat heb ik er uit geleerd, doe ik verder en vooral dé GROTE vraag… is het me gelukt ? Je komt het hier allemaal te weten.

In mijn aankondiging (dit lees je hier), gaf ik het al aan. De shopstop vond ik best wel moeilijk in het begin. Ik ben gewoon een doetje als het op samenwerkingen, unieke stuks en koopjes aankomt. Het is ook één van de redenen waarom ik graag tweedehands shop en ook makkelijk vintage insla. Je hebt dan gewoon een leuk, uniek stuk dat niemand heeft. Maar goed, back to the shopstop.

De moelijke momentjes

De samenwerking met Love Stories x H&M, GP&J Baker x H&M, of nog erger de samenwerking met Converse en Hello Kitty EN de samenwerking met Primark en Hello Kitty, auwch, dat vond ik echt keimoeilijk. Ik moet toegeven, door de collab met Hello Kitty en Primark, ben ik bijna in de fout gegaan. Ik kon het niet laten en heb gebeld naar de winkel of de collectie al geleverd was. Gelukkig niet en kon ik dus niet in de fout gaan. Maar oohh wee, moest hij wel in stock geweest zijn.

De meevallers

Ik won 2 wedstrijden in augustus. Twee keer won ik een leuk make-up pakket en werd die honger naar shoppen gestild. Ok, ik heb ook enorm veel wedstrijden die periode meegedaan 🙂 en ja, ik ben dus een paar keer in de prijzen gevallen.

Is het gelukt ?

De vraag die ik het meest krijg : is het je gelukt ? Wel, het antwoord is (ttrrrrromgerrrrrofffel ) neen. Ik heb een aantal spullen gekocht en toon je nu waar ik voor overstag ben gegaan.

Rommelmarktspullen

Ik ben zot van rommelmarkten en midden augustus was er eentje in de buurt. Bij een kraampje vol vintage spullen, kocht ik een vintage rok en jurkje en aan een ander kraampje vond ik een mooie bloempot. I was sold.

Processed with VSCO with hb1 preset

Kringloopliefde

Ahhh, de kringloopwinkel. Jullie weten dat mijn liefde groot is voor kringloop dus toen ik wat spullen ging afzetten en vlug even door de rekken ging… ja, is het gebeurd. Ik vond een mooie vintage Ralph Lauren rok voor een prikje en deze belandde in mijn winkelmandje. SOLD again.

Processed with VSCO with hb1 preset

Designer goodies

Jawel ik ging een derde maal voor de bijl toen ik bij Katastrof deze tweedehands riem van Gucci spotte in mijn favoriete kleur. Ik kon niet wachten tot de maand voorbij was, want zo een items zijn direct verkocht. En deze werd inderdaad snel verkocht … aan mij.

Processed with VSCO with a6 preset

De limited edition die ik niet kon weerstaan

Ik schets even het scenario. Denk : de aller aller aller laatste dag van mijn shopstop. Ik ga op stap met de dochter om schoolspullen te kopen en daar ligt ie. De limited edition make-up van Alice in Wonderland voor Primark. Ik had hem al gespot online en ik vond het prachtig. En er waren nog doosjes, en de lippenstift lag er ook, en het was zo mooi, en het riep : koop me, koop me. En dat heb ik dus gedaan.

Processed with VSCO with a6 preset

Het koopje

Dezelfde dag, een half uur later beland ik in Flying Tiger en vind ik dat leuke spiegeltje waar ik al zo lang op zoek naar ben. Het kost een peulschil en het werd de tweede misstap die dag.

Processed with VSCO with a6 preset

What’s next ?

Ok, ik ben over de schreef gegaan en heb een paar nieuwe spullen en ook tweedehands spullen gekocht. MAAR ik merk wel : ik ging bewuster met spullen om. Ga ik dit gebruiken, ga ik dit dragen,… ? De wishlist die ik gretig aanvulde op pinterest in het begin van de maand, was onbestaande naar het einde toe. In Primark waar ik normaal gretig kledij pas en koop zonder na te denken, ging ik enkel voor dat ene item dat ik echt wou. Door niet te mogen kopen, werden spullen waarvan je denkt dat je het echt (maar dan ook echt) nodig hebt, opeens niet meer zo belangrijk.

Uiteindelijk heb ik besloten nog een maand in te lassen en mijn shopstop verder te zetten. Maar deze maand geef ik mezelf wel een opdracht en mogen jullie beslissen wat ik moet doen.

Opdracht 1 : Ik mag één item kopen deze maand. Het moet tweedehands zijn en ik maak 3 stylings op de blog voor jullie met dit kledingstuk.

Opdracht 2 : Ik koop een volledige outfit die volledig uit tweedehands items bestaat en ik post de outfit op de blog (nu maar hopen dat alles past).

Ik ben super benieuwd welke opdracht jullie voor me kiezen. Laat het me gerust weten in de commentaar hieronder, via een berichtje, mail of de poll. Ik maak het resultaat van volgende week bekend.

Volg je me al op Instagram en Facebook ?

Schrijf je in op helloboontje.com per mail en mis geen enkele post <3

5 Comments

  1. 24/09/2018 / 13:22

    Say Whatt! 😮 ik probeer al 2jaar een shopstop en lukt me niet 🙁 🙁 🙁

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?