Home » KLEIN GELUKSKE // HALLOWEEN, WANDELEN EN DE BEAMER

KLEIN GELUKSKE // HALLOWEEN, WANDELEN EN DE BEAMER

Ondertussen zitten we in lockdown en ik voel dat kleine gelukskes nu nog meer belangrijk zijn. Zo je week eens overlopen en beseffen wat je allemaal blij maakte, doet deugd. Dus deel ik terug een week vol kleine gelukskes. Deze keer hebben ze iets te maken met Halloween, wandelen en de beamer.

Trick or Treat

You love it or you hate it. Maar ik vind griezelen op Halloween echt wijs en gelukkig delen mijn kinderen mijn enthousiasme. Op donderdag spotte ik de actie van McDonalds voor Halloween : ieder kind kreeg gratis een Happy Meal wanneer ze in de drive-in verkleed ’trick or treat’ riepen. Dus wie stond er op vrijdag na thuiskomst al helemaal verkleed en gesminkt als een heks klaar ? Mijn dochter 🙂 Alles voor een Happy Meal, niet waar ? Ons zoontje ging voor zijn vleermuis-onesie en ik zette een pompoen-diadeem op, want ja ik vind da ook leuk. Dat we 2 keer hebben moeten rijden, want om 18u stond er een rij aan te schuiven van 2 uur lang denk ik, kon de pret niet bederven. De tweede keer was de rij veel minder lang en hadden we junkfood om onze maag te vullen.

Pompoenen en griezelfilms

Op zaterdag was het dan officieel Halloween. Ik vind het zalig om op Pinterest voorbeelden van Halloween make-up te zoeken en dan uit te proberen. Alec koos voor een weerwolf, Luca was een heks en ik ging voor een ‘Día de Muertos’ geinspireerde make-up. Isaac kleedde ik een beetje Halloween geïnspireerd en ik ging loco met mijn camera 🙂 Bij de geboorte van Isaac gaf de husband mij een nieuwe lens cadeau voor op de camera die ik erfde van hem. Ik volgde ook een online beginnerscursus rond fotografie en nu test ik af en toe dit ding op de kinderen. Je ziet dan ook duidelijk welke foto’s met de camera werden genomen en welke met de gsm 🙂

We keken s’avonds Goosebumps 2, wat een beetje een uitdaging was voor Alec want poppen jagen hem schrik aan en deze film draait volledig rond een handpop die tot leven komt. Maar het viel gelukkig mee voor hem. Toen de kinderen gingen slapen, keken we zelf nog een Halloweenfilm. Ik koos ‘Hubie Halloween’, een onnozele comedy rond Halloween, maar griezeliger kon ik niet aan. Ik vind het nu een te angstige periode om echte scary movies te kijken.

Laatste keer kraamkost en de beamer

Maandag nam ik afscheid van de kraamhulp. Ze kwam voor de laatste keer langs en ze kookte als zot, dus onze frigo zat achteraf weer vol lekkere dingen. Ze maakte pittige gehaktballetjes met penne in de oven, cannelloni met ricotta en spinazie, wortelstoemp en kaas-speculoostaart, echt zalig !

s’ Avonds haalde de husband de beamer naar beneden en keken we een stuk Shrek met de kinderen. Die film hebben ze weer helemaal herontdekt en ze kijken Shrek nu bijna elke week 🙂 De beamer boven halen is voor ons trouwens echt een officieel startsein van de vakantie. Dat ding laten staan en iedere avond iets op het groot scherm kijken (aka de witte muur) is echt vakantiegevoel.

Kind en Gezin, yoga en wandelen

Op woensdag ging ik met Isaac naar Kind en Gezin. Nu de maatregelen rond corona strenger zijn, vond ik het weer een spannend moment. Het voelt allemaal een beetje raar en onwennig. De vrijwilligers mogen je kindje niet meer meten en wegen, enkel de boel ontsmetten en toen ik per ongeluk de verpleegster haar hand raakte bij het draaien van Isaac op de mat dacht ik onmiddellijk ‘oei, niet goed’, terwijl je anders er niks van maakt. Heel raar allemaal, maar ik was toch blij om even buiten te kunnen en eens iets anders te dragen dan mijn favoriete legging en oversized sweater.

Ik heb me ook voorgenomen om deze week elke dag iets te doen qua beweging en ik wissel nu een dag yoga af met een dag wandelen. Luca vergezelde me samen met Isaac tijdens een yoga sessie en we gingen ook wandelen deze week. Ik schreef er vorige week ook een kort stukje over dat wandelen, het nieuwe lopen is en ik blijf er van genieten.

Op woensdag gingen we naar het kasteel van Wippelgem en dat vond Alec echt super leuk. Hij sprong van alle trappen en verhoogjes, ontdekte allerlei verstopplekken en deze morgen zei hij dat hij nog eens wil terugkeren.

Gisteren wandelden we een stukje in het dorp en gingen we ondertussen ook vuil rapen. Verschillende mensen riepen op de fiets of bij het passeren ‘dank je wel’ naar ons. Dat gebeurde nog nooit, heeft corona er iets mee te maken dat we opeens allemaal een beetje dankbaarder zijn en dit vlugger uiten ? Geen idee, maar het was wel heel fijn.

Wat was jouw klein gelukske deze week ?

LEES OOK : KLEIN GELUKSKE // YOGA, TAART EN DEN FLAIR

2 Comments

 1. 07/11/2020 / 15:45

  Ik vind deze posts echt super tof om te lezen! Kraamhulp vind ik ook een klein geluk, of eerder een groot geluk! En hoe tof is die beamer?? Wij hebben daar eigenlijk ook de perfecte muur voor!

  • helloboontje
   Auteur
   20/11/2020 / 09:24

   Merci Merci. En die beamer is echt tof. Hint hint aan je vriend als kerstcadeau 🙂

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?