Home » WANDELEN, HET NIEUWE LOPEN

WANDELEN, HET NIEUWE LOPEN

WANDELEN, HET NIEUWE LOPEN

Dat wandelen het nieuwe lopen is, heb je vast al een paar keer horen waaien. Zeker nu, met meer en meer thuiswerk, zitten we allemaal veel meer achter onze bureau. We doen geen tripjes naar de koffiehoek, het kopieerapparaat of de vergaderruimte en zitten dus veel meer op ons gat.

Daarom leek het me wel leuk om, zeker met de herfstvakantie voor de deur, een stukje over wandelen te schrijven. Waarom we allemaal aan het wandelen moeten gaan, waar je leuke plekjes kan spotten en extra tips om er met de kinderen op uit te trekken.

Waarom wandelen ?

Met een drie maand oude baby en een lijf dat toch wel afgezien heeft (herinner de gigantische zwangere buik), is wandelen één van de enige sporten die ik momenteel mag doen. Er zijn dan ook tal van voordelen :

  • wandelen verbetert je fysieke gezondheid
  • wandelen is ook goed voor je mentale gezondheid
  • je belast je gewrichten niet te hard
  • wandelen verbetert je nachtrust
  • het is makkelijk, bijna iedereen kan het
  • het is goedkoop, je hoeft te investeren in een duur sport abonnement
  • je kan het ook in groep doen of met het gezin

Veel voordelen dus en ten huize Boontje wordt er elke dag wel gewandeld. Tijdens de week wandel ik met de kinderen naar school en terug en in het weekend gaan we met het gezin ook dikwijls op de wandel.

wandelen outfit

Wat doe je aan ?

Om te wandelen hoef je geen speciale outfit te kopen. Je kan gewoon in makkelijke kledij gaan wandelen. Zelf kreeg ik de tip van de kinesiste om toch een sportoutfit aan te trekken wanneer ik alleen ga wandelen. Omdat ik nog niet kan joggen door bekkeninstabiliteit, is wandelen de beste oplossing voor mij en in een sportoutfit heb ik toch het gevoel dat ik ‘echt’ sport. Hierdoor leg ik mijn wandeltempo ook een beetje hoger.

Mijn outfit

Mij zie je dus regelmatig in sportlegging, oversized sweater en loopschoenen gaan wandelen. Ik kleed me op in laagjes zodat ik het niet kou krijg of zodat ik een laag kan uitdoen wanneer het te warm wordt. Daarnaast draag ik graag een hoofdband of muts want een koude wind geeft me vlug hoofdpijn.

Sportsokken

Deze week kreeg ik via Hemdvoorhem.nl sportsokken toegestuurd voor de husband en deze komen goed van pas voor onze wandelsessies. Sokken zijn toch maar sokken hoor ik je denken. Maar om te sporten dragen mijn man en ik graag aangepaste kledij en dus ook aangepaste sokken. Want goede sokken zoals deze van Falke hebben een heel lichte zool met kussentjes, passen heel goed aan, zijn zacht en ademend.

Waar gaan wandelen ?

Indien we niet veel tijd hebben, gaan we gewoon wandelen in de buurt. We wonen landelijk dus via kleine paadjes en weggetjes kunnen we de buurt verkennen.

Woon je in een stad, zoek dan een leuk park in de buurt of ontdek een nieuwe fiets- of wandelroute. Of misschien woon je dicht bij het water of een natuurgebied en kan je daar elke dag even kort naar toe.

Het bos

Nu het herfst is, is het bos natuurlijk ook een topper. Met de bladeren die nu zo mooi veranderen van kleur vind ik het echt genieten om in het bos te wandelen. Samen met de kinderen paddenstoelen spotten, afgevallen bladeren verzamelen of kastanjes, walnoten en eikels verzamelen is gewoon heel leuk om te doen en een toffe activiteit voor de herfstvakantie.

Vuil rapen

Nog zo een winner bij de kinderen is tijdens het wandelen vuilnis rapen. Bij ons lijkt het soms wel een wedstrijdje ‘wie spot er het vlugst vuilnis’. Ja, er zou wel eens ruzie kunnen gemaakt worden en zinnetjes als ‘Ik zag die eeeerst’ en ‘Jij bent al geweest !’ passeren wel eens de revue.

Wil je je ook de natuur een beetje schoner maken tijdens het wandelen ? Neem dan een paar zakken mee, doe handschoenen aan of koop grijpertjes en raap vuil tijdens één van je tochtjes. Ik ben zeker dat de kinderen en stiekem ook jij het leuk vinden. Je kan het ook zien als ‘een schattentocht goed voor het milieu’.

Staat wandelen bij jou regelmatig op de agenda ?

LEES OOK : KLEIN GELUKSKE // MIJN BLOGHOEKJE

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?