Home » MIJN 5 FAVORIETE PARFUM KLASSIEKERS

MIJN 5 FAVORIETE PARFUM KLASSIEKERS

MIJN 5 FAVORIETE PARFUM KLASSIEKERS

Een parfum kiezen voor jezelf (of om cadeau te geven) kan soms wel eens een uitdaging zijn. De keuze is enorm en hoe begin je er nu aan ? Er zijn tientallen merken en wel honderden opties.

Ben je een parfum-leek of wil je graag een klassiek parfum in je kast waar je zeker goed mee zit ? Ik geef je hieronder mijn 5 favoriete parfum klassiekers mee.

Chanel – N°5 parfum

De klassieker der klassiekers : Chanel N°5. Dit iconisch parfum droegen de Hollywood sterren van weleer en is nog steeds het meest gekende parfum van Chanel. Marilyn Monroe beweerde dat ze enkel een paar druppels Chanel N°5 droeg s’nachts en ook nu blijft dit parfum een bepaalde allure uitstralen. Dit parfum is een must in je badkamerkastje en ook ideaal om cadeau te geven.

Dior – Miss Dior eau de parfum

Mijn persoonlijke favoriet. Ik draag dit parfum al jaren en heb standaard een flesje van dit parfum in mijn badkamer staan. Ik hou van de bloemige geur en kies zelf altijd voor het eau de parfum omdat dit iets intenser ruikt. Wil je graag voor een minder intense geur ? Ga dan voor de het eau de toilette.

Chanel – Coco Mademoiselle eau de parfum

Deze geur doet me een beetje denken aan het geurtje van Miss Dior maar is toch weer iets anders. Dit parfum krijgt zijn signature scent door jasmijn, meiroos en iris. Gabriëlle Chanel raadde trouwens aan om het parfum te gebruiken ‘waar je gekust wilt worden’, zoals je hals, je pols, je decolleté. Breng daar een druppeltje aan en je parfum komt ten volle tot zijn recht.

Lancome – La Vie et Belle eau de parfum

La Vie et Belle is terug zo een heerlijk parfum dat komt in een prachtig flesje. Het hoofdingrediënt is oranjebloesem en daarnaast vind je nog de geuren bergamot, vanille en mandarijn terug in deze klassieker. Een elegante geur, perfect voor elke dag.

Chanel – Chance eau de toilette

Wil je graag een geurtje dat licht, fris en vrolijk is ? Kies dan voor Chanel Chance. Deze geur is namelijk iets minder zwaar dan bovenstaande geurtjes van Chanel. Chanel Chance Eau Fraiche (de groene editie) is trouwens ideaal indien je een klassieker wilt proberen maar toch super fris wilt gaan of wanneer je in de zomer liever een minder zwaar geurtje wilt. Deze is trouwens ook perfect om een tienermeisje haar eerste klassieke geurtje cadeau te doen.

Heb jij één van deze klassiekers in je badkamerkastje staan ? Of heb je een andere signature scent ?

Liefs, Ellen

LEES OOK : NAGELLAK KLEUREN PERFECT VOOR DE LENTE

4 Comments

 1. 24/07/2020 / 15:22

  Mijn favoriete parfum van dit moment is Lady Million van Paco Rabanne. Ik koop maar om de 2 jaar een fles parfum en pas als de vorige uit is, dus ik ken niet zoveel geuren. Maar wat een mooie flessen allemaal!!

  • helloboontje
   Auteur
   02/08/2020 / 11:21

   Ohh die geur ken ik niet. Een vast parfum is best handig toch ?

 2. 27/07/2020 / 09:48

  Op dit moment heb ik geen enkele van de bovenstaande geurtjes op mijn ‘kaptafel’ staan, maar ik heb vroeger wel een paar keer Miss Dior gehad. Inderdaad een heerlijk luchtje!

  • helloboontje
   Auteur
   02/08/2020 / 11:20

   Leuk ! Miss Dior is inderdaad heerlijk.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?