Home » WELKOM KLEINE ISAAC

WELKOM KLEINE ISAAC

WELKOM KLEINE ISAAC

Hier is hij dan onze kleine man Isaac. Op 7 augustus om 17u41 werd ons lieve kereltje geboren en het was liefde op het eerste gezicht. Hij is een flinke jongen van 49 cm groot en 3kg 565 en hij stelt het super goed. En ja, als je goed rekent is hij ondertussen al 3 weken oud. Bloggen zat er de eerste weken niet in en meer dan voeden, verschonen en dutjes doen samen met Isaac, gebeurde er niet veel.

De geboortekaartjes werden uitgestuurd en mijn doopsuikertjes staan geëtaleerd in huis maar met de corona-maatregelen is er geen stormloop aan bezoek en is iedereen heel voorzichtig. We houden dan ook enkel raambezoekjes met een drankje op ons terras bij goed weer om het allemaal social distance proof te houden met ons nieuw geboren mannetje in huis.

Het geboortekaartje

Voor de geboortekaartjes koos ik voor Smartphoto. Ik was helemaal gecharmeerd door hun (zeer !) uitgebreide en mooie collectie aan designs voor geboortekaartjes maar om de traditie verder te zetten, kozen we uiteindelijk voor een zelf getekend design. Bij onze twee oudste kindjes deden we dit ook. Zo konden we makkelijk een mooie combinatie van een Westers kaartje met een Chinese symboliek maken.

De betekenis van de tekening

De diertjes die op het kaartje getekend zijn, stellen namelijk onze kindjes voor. Onze oudste dochter is een tijger volgens de Chinese dierenriem, onze oudste zoon een slang en Isaac een rat. We tekenden wel de rat iets schattiger en ze lijkt een beetje op een muisje maar het is het gedacht dat telt, niet ? 🙂

Onze dochter tekende de tijger en ik ging aan de slag voor de slang en de rat. Mijn man digitaliseerde alles, ik schreef de tekst en zo ontstond ons kaartje. Na één proefdruk (die trouwens gratis is), zat het al volledig goed. Ik vond de papierkeuze prima (stevig papier met reliëf), ging voor gerecycleerd papier voor de enveloppen en koos voor het doopsuiker voor stickertjes.

Doopsuiker

Voor het doopsuiker had ik, naast de traditionele suikertjes, heel veel ideeën voor cadeautjes. Mijn inspiratie vond ik op Pinterest en Instagram. Ik maakte een moodboard, koos een voor zachte tinten zoals mint groen, oker en koos voor droogbloemen om alles op te leuken.

Cadeautjes

De stickertjes zijn super handig bij zo veel cadeautjes. Ik had twee soorten zakjes met suikertjes : een bruin zakje met sticker en een transparant doosje met sticker. Voor de cadeautjes koos ik uiteindelijk om zelf sleutelhangers te maken om aan de kinderen te geven. Maar ik merk dat de volwassenen ze ook leuk vinden 🙂 . Voor de ouders heb ik een flesje gin of een plantje. Iedere keer versierd met een sticker en een gedroogd bloempje.

Droogbloemen en kringwinkelvondsten

De gedroogde bloempjes komen uit de tuin, en uiteraard heb ik ook enkele zaken uit de kringwinkel gehaald zoals de rieten dienbladen en enkele van de vazen die ik al even als decoratie in huis gebruikte. Ook de bijzettafeltjes zijn trouwens een oude kringloopvondst.

Door alles te combineren en een leuk hoekje te creëren, is het een gezellig plekje in huis waar alles ten toon staat. Alleen jammer dat niemand het kan zien, maar met de dienbladen kan ik alles tot bij het bezoek brengen en kunnen ze makkelijk kiezen.

Ik ben alvast super benieuwd wat je van alles vindt en wat jij zou kiezen uit mijn doopsuiker assortiment.

Zelf benieuwd geworden naar het assortiment geboortekaartjes en doopsuiker bij Smartphoto ? Alle info vind je hier.

LEES OOK : THE FINAL COUNTDOWN

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

2 Comments

 1. 31/08/2020 / 08:25

  Aaaah yay ik zat hier al op te wachten! (mijn Instagram is weg dus ik ben totaal niet meer mee nu) 😀 Proficiat Ellen met je prachtige zoon! Super mooi kaartje en idem voor de geboortecadeautjes. Je hebt er echt je werk van gemaakt. Heel tof! Wij hebben na meerdere proefjes bij verschillende bedrijven ook bij Smartphoto onze kaartjes besteld. Vond die qua kwaliteit het beste en denk dat we hetzelfde papier en enveloppen hebben. Stickertjes hebben we ook besteld maar ergens anders.

  • helloboontje
   Auteur
   09/10/2020 / 09:52

   Dank je ! Ja ik ben zelf helemaal niet meer gefocust en dat bloggen staat op een lager pitje (vandaar mijn late antwoord).

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?