Home ยป MIJN CAPSULE GARDEROBE : WAT ZIT ER ALLEMAAL IN

MIJN CAPSULE GARDEROBE : WAT ZIT ER ALLEMAAL IN

MIJN CAPSULE GARDEROBE : WAT ZIT ER ALLEMAAL IN

Mijn capsule garderobe is volop aan de gang en het is tijd om eens mijn stuks in mijn garderobe voor te stellen. Wat koos ik en waarom, koos ik voor kleur, basics en zit er ook tweedehands in ? Je leest het allemaal hieronder.

Capsule garderobe : de jassen

capsule garderobe

Primark mantel en O’neill donsjas

Ik heb best een aantal mantels in mijn kast hangen. Maar ik hield het op twee stuks voor mijn capsule garderobe. Mijn teddybeer mantel, die ik dit jaar kocht en mijn dikke donsjas van O’neill, mijn lifesaver wanneer het koud is.

Capsule garderobe : de blazer

capsule garderobe

Boohoo kostuum en Sandro blazer

Een blazer is altijd goed. Je kleedt er een outfit mee af. Een blazer is makkelijk te combineren en ideaal voor het werk of voor een etentje. Mijn zwarte blazer van Sandro heb ik al jaren. Het was een investering maar hij blijft een klassieker in mijn kleerkast. Deze moest dus zeker in mijn capsule garderobe. Het kostuum van Boohoo kocht ik dit jaar en koos ik omdat het zo veelzijdig is. Je kan enkel voor de broek gaan of voor het jasje. Of je kan het samen dragen met een blouse voor een gekledere look of een T-shirt voor een iets sportievere look.

Capsule garderobe : jurken en jumpsuit

capsule garderobe

Vintage jurk; tweedehands Zara jurk; Vero Moda jumpsuit

Ik vond het belangrijk om een aantal jurken toe te voegen die ik makkelijk kon dragen voor een feestje maar ook casual kan dragen op het werk. Dit zijn voor mij stuks die zowel office proof, dinner proof en party proof zijn.

Capsule garderobe : de bovenstukken

capsule garderobe

grijze Mango trui; tweedehands rode H&M trui; roze & Other stories trui; donkergroene Elle Milla gilet; zwarte Petit Bateau trui.

Voor de truien koos ik een aantal dikke exemplaren, die al goed van pas kwamen met de sneeuw die we gehad hebben. Daarnaast koos ik een aantal lichtere truien en een gilet.

Ik koos bewust voor een beetje kleur om zeker te zijn dat mijn capsule garderobe me niet na een tijdje ging vervelen. De roze trui kocht ik vlak voor ik startte met mijn garderobe. Initieel had ik een andere oudroze gekozen voor mijn garderobe van Primark en die zag er tussen de andere stuks een beetje zielig uit. Het deed me beseffen dat hij zijn beste tijd had gehad en dat de kleur voor mij niet echt flatterend was. De kwaliteit was niet top dus heb ik hem vervangen door dit mooie frisse examplaar van & Other Stories gevonden in de solden. De kleur is prachtig fris roze, ideaal om mijn duf winterhuidje op te frissen.

capsule garderobe

Laredoute blouse; Primark denim blouse; Primark blouse met kettingenprint ; C&A geruite blouse

Ik hou van blouses. Ik koos mijn all time favorite witte blouse van Laredoute. Past op alles en zit geweldig. Daarnaast koos ik twee “fun” blouses, de denim met een Hello Kitty twist en de zwarte met kettingen print. Als laatste koos ik een geruite blouse. Perfect voor op mijn skinny jeans.

capsule garderobe

Pull and Bear “Stranger Things” T-shirt ; Puma Hello Kitty T-shirt; Uniqlo T-shirt; H&M T-shirt

Aha, de T-shirts. Ik koos er maar 4 omdat het winter is en ik dan niet zo veel T-shirts draag. Mijn nieuwe “Stranger Things” T-shirt moest er bij. Past op alles en ik gewoon te cool. Hello Kitty is ook vertegenwoordigd en daarnaast koos ik een basic zwarte T-shirt en mijn streepjes T-shirt.

capsule garderobe

Alle topjes van Uniqlo

Tijdens de winter hou ik van laagjes en dus konden mijn topjes van Uniqlo niet ontbreken. Ik heb ze ingeslaan in verschillende kleuren en heb ze alle 4 in mijn capsule garderobe gestoken. Met het koude weer zijn ze al goed van pas gekomen.

Capsule garderobe : de onderkledij

capsule garderobe

Tweedehands rok met pied-de-poule motief; tweedehands kostuumbroek; Pimkie mom jeans; Primark zwarte skinny jeans; Uniqlo culotte

Rokken draag ik niet veel, dus koos ik voor 1 rokje en daarnaast drie broeken. Het rokje vond ik in de kringloop en koos ik omdat het makkelijk combineerbaar is. Voor de broeken koos ik voor de kostuumbroek gevonden in de kringloop op de mannenafdeling, mijn favoriete denim mom jeans en een zwarte skinny. Een zwarte skinny is echt een must have in een capsule garderobe, past gewoon op alles. Als laatste mijn velvet culotte, omdat hij gewoon zalig zit.

Capsule garderobe : de schoenen

capsule garderobe

Torfs zwarte laarsjes; Primark bruine laarsjes; Primark sneakers; Torfs lage botjes

Ik hield het heel erg beperkt qua schoenen. Ik ging voor witte sneakers. Zwarte en bruine laarsjes met hak en platte zwarte botjes. Ze lijken mij goed combineerbaar met alles. Je look kan je dan iets gekleder maken, iets sportiever of iets stoerder. Wel heel minimaal in vergelijking met mijn huidige schoenkast. Benieuwd wat dat geeft.

Capsule garderobe : kledij voor thuis

capsule garderobe

Primark Hello Kitty sweater; Uniqlo leggings

Ik hou er wel van om in het weekend of s’avonds na het werk, mijn outfit te wisselen naar iets losser en iets comfortabeler. Dus koos ik als laatste voor twee leggings en een sweater om lekker te chillen thuis.

capsule garderobe

Wat denk je… ga ik dit winter seizoen doorstaan met mijn selectie ? Had jij het anders aangepakt ? Of heb je zelf zin gekregen om te starten met een capsule garderobe ? Laat het me weten in de comments.

Check ook “Ik start een capsule garderobe” met tips om zelf een capsule garderobe te starten.

Volg Hello Boontje op Instagram voor dagelijkse updates.

5 Comments

 1. 30/01/2019 / 07:24

  Mooie foto’s en een mooie selectie van kleding. Je teddycoat vind ik prachtig. Ik vind een capsule wardrobe heel goed, maar ik blijf het toch lastig vinden als kledingliefhebber ๐Ÿ™‚

  • helloboontje
   Auteur
   30/01/2019 / 18:23

   Hi Darina, ik ben ook een kledingliefhebber maar het shoppen werd even te veel. Daarom heb ik besloten om even deze capsule garderobe te proberen. Veel groetjes ๐Ÿ™‚

 2. 30/01/2019 / 08:25

  Ik krijg er alleen maar stress van als ik zie hoe weinig het is. Haha :p ben heel benieuwd hoe het je verder bevalt!

  • helloboontje
   Auteur
   30/01/2019 / 18:24

   Hahaha Irene, oei stress dat is niet de bedoeling. Ik hou een maandelijkse update dus begin februari doe ik al een eerste review ๐Ÿ™‚ bedankt voor je berichtje ๐Ÿ™‚

  • helloboontje
   Auteur
   30/01/2019 / 18:24

   Hahaha Irene, oei stress dat is niet de bedoeling. Ik hou een maandelijkse update dus begin februari doe ik al een eerste review ๐Ÿ™‚ bedankt voor je berichtje ๐Ÿ™‚

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?