Home » MY CURRENT BODY CARE ROUTINE WITH URTEKRAM

MY CURRENT BODY CARE ROUTINE WITH URTEKRAM

MY CURRENT BODY CARE ROUTINE WITH URTEKRAM

Processed with VSCO with s2 preset

Met een drukke levenstijl is het niet altijd makkelijk om tijd te maken voor jezelf. Daarom hou ik er van een klein wellness momentje te creëren thuis, met fijne producten die goed zijn voor je huid en die lekker ruiken. Ik vond het dan ook super dat ik de producten van Urtekram kon testen en zo te integreren in mijn body care routine 🙂

Even wat uitleg waar Urtekram voor staat. Urtekram is een Deens merk opgericht in 1972. Ze produceren organic food, skincare en producten specifiek voor personen met een allergie. Het woord Urtekram is blijkbaar een oud Deens woord voor ‘handelaar in kruiden’ of iemand die lokale producten verkocht. Wil je nog meer weten hierover, dan vind je alle info hier.

Urtekram body care is dus organic, ze gebruiken pure ingrediënten en het merk focust zich op duurzaamheid. De collectie is uitgebreid en de verpakking vind ik best wel stoer. What you see, is what you get, verpakt in felle kleurtjes afhankelijk van welke collectie je gebruikt.

Ik testte producten uit drie collecties. Benieuwd wat ik testte ? Je leest het hieronder.

Coconut / Body Scrub

Processed with VSCO with s2 preset

Jaaaa ! Ik hou van de zoete geur van kokosnoot en deze stelde me niet teleur. De geur is zalig. De scrub heeft een crèmestructuur en scrubt zacht de dode cellen weg. Dit is echt een super product en neemt me in gedachten zo mee naar een tropisch eiland. It’s a stayer 🙂

Coconut / Hair Oil

2018-02-20-10-59-54-1.jpgProcessed with VSCO with s2 preset

Mijn haar is best wel fijn, de punten breken snel en zijn vlug frizzy. Standaard na het wassen van mijn haar doe ik wat haarolie op de punten, zo zijn ze lekker zacht. Mijn eerste poging deze kokosolie te gebruiken was geen succes. Ik had veel te veel gebruikt (maar de grootte van een munt, maar toch), mijn haar was best wel vettig hierdoor. Doseren is dus de boodschap en je hebt echt niet veel nodig (grootte 1 eurocent 🙂 ). De kokosgeur is hier subtieler vergeleken met de scrub maar nog steeds aangenaam. De olie zelf is fijn in gebruik maar de juiste hoeveelheid vinden, vond ik in het begin dus niet zo makkelijk.

No Perfume / Body Lotion

Processed with VSCO with s2 presetProcessed with VSCO with s2 preset

Mijn eerste reactie toen ik dit product op mijn hand deed was : “oei”. De ‘geen parfum’ kwestie, daar moest ik toch aan wennen. Ok, dacht ik, laat ik het maar eens testen. Maar nu ben ik helemaal verkocht. Deze body lotion is echt goed. De geur die je ruikt, is eigenlijk de olijfolie die hier in verwerkt zit, samen met de shea butter en dit werkt ! De geur is inderdaad vrij neutraal, wat eigenlijk perfect is indien je daarna je parfum wilt op doen. Zo mengen al die geuren zich niet. De lotion op zich heeft een heel aangename structuur, smeert zeer goed uit en trekt echt snel in en is niet plakkerig. De flacon is handig en hygiënisch. Dit is echt één van de betere crèmes die ik in lange tijd gebruikt heb en staat nu standaard in de badkamer om te gebruiken na het douchen of een bad. Topper !

Morning Haze / Shower Gel

Processed with VSCO with s2 presetProcessed with VSCO with s2 preset

Deze stond stiekem op mijn verlanglijstje, alleen al omwille van de verpakking. Die is toch anders dan de rest van de collectie. Met het goud en ecru heeft het iets zachter en meer classy en ik was ook best benieuwd naar de geur. De geur zelf kan ik moeilijk omschrijven, ze is niet echt bloemig, misschien door de bessen die er in verwerkt zijn ? Het is best fijn om te gebruiken. De douchegel zelf is goed en droogt inderdaad de huid niet uit. Ik gebruik hem het liefst s’morgens (morning haze, got it ? 😉 ).

Urtekram heeft me overtuigd. Dit is een super fijn merk en ze hebben een collectie waar iedereen zijn ding vindt. Had jij al van het merk gehoord ? Of heb je zelf een favoriete product uit de collectie ? Ik hoor het graag.

Urtekram is o.a. te koop bij bioplanet en bol.com. Het volledig assortiment body care kan je hier bekijken.

Volg je me al op Instagram en Facebook ?

Schrijf je in op helloboontje.wordpress.com per mail en mis geen enkele post <3

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

5 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?