Home » MY DETOX WITH JUIZ-S

MY DETOX WITH JUIZ-S

MY DETOX WITH JUIZ-S

Processed with VSCO with s2 preset

Disclaimer : In de artikelen op mijn blog deel mijn persoonlijke ervaringen. Er is geen garantie dat iemand in een soortgelijke situatie dezelfde ervaringen heeft. Ik ben geen getrainde of gediplomeerde professional. In deze post deel ik slechts informatie en voor individueel advies raad ik aan om een professional te contacteren.

Finally ! Sun is shining en wat doet een mens dan… jawel, hij start met de lenteschoonmaak. Normaal denken we dan aan het huis poetsen van boven tot onder, maar ik mijn geval deed ik naast de lenteschoonmaak in huis, ook een lenteschoonmaak van… mijn lichaam.

Een tijdje terug kwam ik namelijk in contact met Juiz-s en kreeg ik de kans om een detox te volgen via hen. Want eerlijk gezegd, door stress en emoties, propte ik de laatste tijd te veel rommel naar binnen en was het terug tijd om wat bewuster met mijn voeding om te gaan. En waarom dan niet starten met een detox als kick-off voor die heality lifestyle.

Juiz-s is een Nederlands bedrijf dat liquid salads verkoopt. Dit zijn koudgeperste sappen met 70% groenten en 30% fruit die onmiddellijk bevroren worden zodanig dat alle vitamines bewaard blijven. Je kan ze kopen als gezond tussendoortje maar ook als detox. En voor dat laatste ben ik dus gegaan. Ik ging voor een 3-daagse detox ’till dinner’. Dit betekent dat ik 3 dagen lang overdag gezonde sapjes drink en s’avonds een gezonde veggie maaltijd eet.

Ik vond het helemaal spannend maar de positieve en healthy vibe en de persoonlijke aanpak die het merk uitstraalt, spraken me zo aan dat ik de uitdaging graag aanging.

Hieronder vind je alvast mijn ervaringen.

De levering

20180328_121412

Juiz-s levert zowel in Nederland als in België. Omdat het een Nederlands bedrijf is levert het enkel op woensdag en zaterdag in België maar je kan gewoon makkelijk een datum prikken dat in jouw schema past en de doos met flesjes wordt dan netjes aan je deur afgeleverd.

De flesjes zijn bevroren dus je kan ze nog even in de vriezer bewaren indien je niet onmiddellijk wilt starten. Het pak bevat ook een folder met alle info en online vind je recepten voor de pre-detox, de detox zelf indien je voor ’till diner’ koos en voor het opbouwen nadat je de detox beëindigd hebt. Daarnaast kan je je inschrijven per mail een dag voor je de detox start en zo ontvang je dagelijks een mailtje met informatie en wat je mag verwachten + wat motivatie om die detox door te komen.

Persoonlijk vond ik het allemaal heel netjes georganiseerd en uitgelegd.

De pre-detox

Vooraleer je start met je detox doe je een pre-detox. Dit betekent dat je ten minste 3 dagen voor de start een beetje begint af te bouwen : elke dag 1 koffie minder, rood vlees even weren, laatste dagen geen koolhydraten of lactose, enz. Het staat eigenlijk perfect uitgelegd in de bijhorende folder. Maar ok, I have to be fair here. Door onze 3 dagen weg naar de Ardennen, ben ik er maar 2 dagen op voorhand aan deze pre-detox begonnen. Op het menu stond soja-yogurt, avocado, spinazie,… Veggie it was. De eerste dag vond ik het alleen wat moeilijk voor het middageten. Want omdat de kindjes mee-eten werd het quiche met spinazie (en geen vlees voor mama) en werd dit dus een geen koolhydraat-arm gerecht omwille van het kruimeldeeg. Afbouwen van koffie ging best. Maar ik merkte toch dat ik echt naar mijn dagelijkse latte verlangde. Dat is dan ook mijn dagelijkse #happymoment. Nu achteraf gezien vind ik die pre-detox echt een aanrader. Zo bouw je af naar het effectieve sapjesmoment en is de omschakeling niet zo zwaar.

De Detox

Dag 1

Amai ik vond het best spannend. Ga ik die drankjes wel lusten ? Ga ik geen te slappe benen hebben ? Ga ik niet om de 5 minuten naar het toilet moeten spurten of buikpijn hebben ? Ik startte mijn dag met een kick-start drankje (lauw water met citroensap) en om 10u was het tijd voor mijn eerste sapje. Eerste reactie : hmm da is eigenlijk wel nog lekker. De komkommer smaakte het meeste door. Voor lunch ging ik toch wisselen in mijn schema en ging ik voor een gerecht : de zoete aardappel. Dat stond ook zo in de mailing uitgelegd. De eerste dag kan je i.p.v. een diner gaan voor een lunch. Mijn tussendoortje met boerenkool was echt lekker. Je proefde vooral de ananas. Dus dat was echt een meevaller. s’Avonds stond het laatste sapje op het menu. Achteraf gezien had ik toch beter niet gewisseld met de lunch. Het sapje was met rode biet en daar kan ik eigenlijk niet zo goed tegen. Ik werd best wat misselijk. In de mailing die ochtend had ik gelezen dat dit wel kan gebeuren en gemberthee een goed middeltje is tegen misselijkheid. Dat hielp inderdaad. Maar de smaak van rode biet kon me niet bekoren.

Dag 2

20180411_134617

gaan winkelen wanneer de detoxt #alleenmaargroentenenfruit

Die nacht had ik echt super goed geslapen. Was dit nu één van de effecten van detox ? Indian ja, echt zalig. Persoonlijk vond ik de tweede dag de moeilijkste dag. Mijn man werkte die dag van thuis en ging s’middags voor sushi, terwijl ik voor een sapje met rode biet moest gaan voor lunch. En ja, aangezien dit nu net echt niet mijn smaak is, vond ik dat echt lastig. Eerlijk, dat ene flesje kon ik niet drinken en ik heb toen voor ename boontjes gekozen. Niet zoals het hoort I know, maar het was dat of niks. De andere drankjes waren terug best lekker en goed. s’Avonds koos ik een gerecht dat je kan vinden online, namelijk de herfstsalade (ok, niet echt in het juiste seizoen) maar echt zalig lekker en smakelijk. Met een kleine afdwaling, sloeg ik me door dag 2.

20180411_204717

herfstsalade

Dag 3

IMG_20180411_091724_746

goed op voorhand laten ontdooien 🙂

Terug een goede nachtrust gehad en ik was klaar voor dag 3. Misschien was het omdat het de laatste dag was maar die dag ging echt super vlot. Energie was on point. Terug vroeg ik me af, is dit een resultaat van de detox ? Want zo ja, super. Ik had ook zin in de sapjes en ze smaakten me goed (alleen die rode biet eh, it was tough voor iemand die dit niet lust 😉 ) en ik keek uit naar mijn laatste veggie maaltijd. Ik koos namelijk terug voor zoete aardappel, één van mijn lievelingsgerechten en dat vond ik dus wel gepast om het einde van mijn detox te vieren.

De opbouw

Na 3 dagen detox bouw je terug op. De eerste dag eet je nog enkel fruit en groenten. De tweede voeg je vlees toe en een beetje producten met lactose en de derde dag voeg je wat koolhydraten toe. Dit ging vlot. Je kan terug recepten gebruiken die je vindt op de site van Juiz-s maar ook zelf vond ik het makkelijk om iets op tafel te gooien dat aan alle vereisten voldeed.

En nu…

IMG_20180413_074959_316

Ik vond de detox best wel een ervaring en een aangename welteverstaan. Doordat je al enkele dagen op voorhand afbouwt, was het overschakelen op sapjes voor mij persoonlijk niet te zwaar. Ik had niet echt een hongergevoel, mijn zin om constant te snoepen of om s’avonds voor TV te sneukelen was er helemaal niet. Tussendoor dronk ik groene thee, water of de infused waters die bijgevoegd waren. Omdat je s’avonds een maaltijd mag nuttigen heb je toch ook iets vast gegeten en dat maakt het allemaal wat dragelijker en het is ook maar 3 dagen. Het is niet zo lang. De sapjes zijn lekker, favoriet was deze met boerenkool en ananas en met spinazie en basilicum. Ik sliep super goed tijdens mijn detox. Ik had na 3 dagen opeens een glowy skin. Mijn buik is platter en ook de weegschaal geeft ongeveer -3kg aan. En wie het zich afvraagt, nee je holt niet om de 5 min naar het toilet en ik had helemaal geen pijn in mijn buik.

Deze detox mag je wel niet zien als een ‘ohh nu ga ik even vlug wat kilo’s gaan afvallen’, dan zit je verkeerd en dat zou niet de insteek mogen zijn. Ik zie het als een goede start om terug bewust met eten om te gaan want tijdens die 3 dagen besefte ik hoeveel ik naar eten grijp uit : gewoonte, verveling, emoties, stress, goesting en hoeveel ‘leeg voedsel’ je eet en dat je het meestal gewoon echt niet nodig hebt. Uiteindelijk willen we toch allemaal dat ons lichaam lekker gezond blijft en met gezonde voeding kom je al een heel eind. Dus wil je zelf naar dat gezond lichaam werken en hou je van groentensapjes, maar dan met alle vitamines lekker er nog in, dan kan Juiz-s best iets voor jou zijn.

Wil je zelf een eens een detox via Juiz-s starten of ga je liever voor een gezond tussendoortje ? Met de code #helloboontje krijg je alvast 20% korting op alle detox sapkuren en everyday pakketten. De ‘3-days-till-dinner-detox’ die ik testte, vind je hier.

Heb jij ooit al een detox gedaan ? Lijkt een detox via Juiz-s je wel iets ? Ik hoor het graag in de comments <3

Praktische info : Levering in België gebeurd op woensdag en zaterdag, in Nederland leveren ze overdag & s’avonds maandag t/m vrijdag en zaterdag alleen overdag. Betalen kan met Paypal en sinds kort ook met Bancontact.

Volg je me al op Instagram en Facebook ?

Schrijf je in op helloboontje.wordpress.com per mail en mis geen enkele post <3

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

2 Comments

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?