Home » NATUURLIJKE HUIDVERZORGING // REVIEW

NATUURLIJKE HUIDVERZORGING // REVIEW

Natuurlijke huidverzorging is best nieuw voor me. Het is iets waar ik al veel over gehoord heb, af en toe heb over gelezen, maar echt getest heb ik het nog niet. Ooit volgde ik een workshop waar ik zelf maskertjes leerde maken en bruisballen en dat was super, maar verder is het dus nooit gegaan.

You Madu natuurlijke huidverzorging

Onlangs kwam ik in contact met You Madu en kreeg ik de kans om een starterspakket natuurlijke verzorging te testen. Starterspakket of m.a.w. ideaal voor een leek als mij. Want mijn kennis is echt 0,0.

Wat zit er in een starterkit natuurlijke verzorging ?

Een beginnerskit bevat best al veel producten. Het bevat een castille zeep, arganolie, shea butter en witch hazel. Say what ?!? Hoor je het nu ook in Keulen donderen ? Wel eerlijk gezegd, dat had ik ook. Maar gelukkig geeft de website van You Madu voldoende uitleg over waarvoor de producten dienen en hoe je de producten kan gebruiken.

Zo kan je de castille zeep gebruiken als shampoo of douchegel. Shea butter is gekend als body butter maar kan je ook gebruiken als gezichtscreme. Arganolie gebruikte ik tijdens mijn zwangerschap voor mijn buik, maar kan ook voor je haar of als gezichtsolie gebruiken. Witch hazel, daar had ik nog nooit van gehoord maar kan je gebruiken als toner en is goed tegen acne.

Wat zijn mijn eerste ervaringen ?

Eerlijk, ik moest best een beetje wennen aan al die natuurlijke huidverzorging. Alles is geurloos, want het is puur natuur. Vooral bij de castille zeep vond ik dit wennen toen ik deze gebruikte als shampoo. Voor shampoo heb ik wel graag een geurtje. Bij de andere producten vond ik het feit dat het geurloos is, geen probleem.

Alle producten zijn aangenaam van structuur. De shea butter is heel hard. Maar neem een kleine hoeveelheid in je hand en door de warmte van je hand en even kort te wrijven ‘smelt’ als het ware de shea butter in je handen en kan je je makkelijk insmeren.

Alles komt in mooie minimalistische verpakking en de arganolie en witch hazel hebben handige doseerdoppen.

Mijn conclusie

Mijn eerste ervaring is best positief, ik mis enkel een beetje geur. Op de website zag ik dat er ook een starterset essentiële olie bestaat en dit lijkt me wel interessant om samen te kopen met het starterset natuurlijke verzorging. Zo kan je echt je eigen verzorging als het ware gaan ontwikkelen naar gelang je noden en mood en dat lijkt me persoonlijk zalig om te doen.

Gebruik jij soms natuurlijke verzorging ?

LEES OOK : COMFORTABELE OUTFITS TIJDENS LOCKDOWN

Deze blogpost bevat producten die ik opgestuurd heb gekregen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?