Home » REVIEW : DERMAPLANING UITGETEST BIJ Fé D’OR

REVIEW : DERMAPLANING UITGETEST BIJ Fé D’OR

REVIEW : DERMAPLANING UITGETEST BIJ Fé D’OR

Vorige week testte ik een Dermaplaning behandeling bij esthetiek Fé d’Or en ik geef jullie graag een uitgebreid review. Want, wat is Dermaplaning eigenlijk en hoe gaat dit dan allemaal in zijn werk ? Ik leg het je hieronder allemaal uit.

Wie is Fé d’or ?

Esthetiek Fé d’Or werd opgericht door Annick Bryon en bestaat volgend jaar 10 (!) jaar. Annick is een power lady die zichzelf constant bijschoolt, alle nieuwe trends op vlak van gezichtsverzorging opvolgt en je alles kan vertellen over de staat je huid en wat het nodig heeft. Ze gebruikt producten die vol zitten met vitamines en anti-oxidanten en die lief zijn voor je huid. She knows the drill en ik vertrouw haar volledig om mijn huid te verzorgen. Want ik heb een gevoelig huid en het is niet altijd makkelijk om de juiste behandeling te vinden.

REVIEW : DERMAPLANING UITGETEST BIJ Fé D’OR

Dermaplaning : wat is dat eigenlijk ?

Eerlijk is eerlijk, ik wist eigenlijk niet goed wat ik ging laten doen, toen Annick me aangaf dat deze behandeling mijn huidje veel deugd ging doen. Ik vertrouw haar expertise en zei volmondig ja.

Maar de dag voor de behandeling zocht ik het toch even op en dit is wat Wikipedia schrijft :

Dermaplaning is een behandeling waarbij alle dode huidcellen en donsharen door middel van een, speciaal voor dermaplaning ontworpen, steriel chirurgisch mesje verwijderd worden. Het is een manuele exfoliatie techniek en zorgt direct voor een zachte, soepele en stralende huid.

dermaplaning Fé d'Or

Een mesje ? Verwijderen van donshaartjes en dode huidcellen? Klonk euh, spannend, maar ik was vooral heel erg benieuwd wat het ging doen voor mijn huid en of ik achteraf die perfect glow zou krijgen.

Dermaplaning : hoe verloopt de behandeling ?

Eerst en vooral, Annick heeft een prachtige zaak. Een fijne stoel om in te liggen, zachte handdoeken, een superzachte dons om onder weg te doezelen en zachte muziek op de achtergrond. Time to relax.

De behandeling start eigenlijk zoals een gewone gezichtsverzorging. Je huid wordt gereinigd en vooraleer het Dermaplanen start, wordt je huid eerst nog verzorgd met een voedende gezichtsolie vol met vitamines… En dan is je huidje helemaal klaar voor de Dermaplaning.

dermaplaning Fé d'Or
De volledige behandeling in beeld

Annick start het Dermaplanen op mijn voorhoofd, wat betekent dat ik nog kan babbelen terwijl zij heel precies en voorzichtig over mijn huid gaat. Het voelt eigenlijk heel ontspannend. Je voelt zachte veegjes over je huid en af en toe stopt Annick om de vuiltjes van het mes te verwijderen aan een doekje.

Van zodra ze aan mijn wangen begint, is het tijd om te zwijgen (ik ben een kletskous dus ik murmel er nog af en toe iets door), maar eigenlijk is dit het moment om je ogen te sluiten en te relaxen. Je voelt dat het werk heel precies gebeurd en het voelt super fijn en relax.

Dit precisiewerkje duurt best een tijdje en wanneer dit afgelopen is, krijg ik een enzymatische peeling en dan krijg ik nog een sheet mask als extraatje. Deze voelt zalig fris op de huid en bevat hyaluronzuur, stamcellen en peptides die je huid nog een extra hydratatieboost geven.

Bij het afsluiten voelt mijn huidje super glad, nog een beetje rood (wat bij thuiskomst eigenlijk al weg is) en voel ik me super glowy.

Maar natuurlijk ben ik benieuwd wat het geeft als ik mijn voor- en na- foto’s vergelijk. Is mijn huid nu echt meer glowy of beeld ik het me in ?

Dermaplaning : het resultaat

dermaplaning Fé d'Or

Wanneer ik uiteindelijk de voor- en na-foto van mezelf bekijk, ben ik echt tevreden. Mijn huid is zacht, glowy as promised en wat me het meeste opvalt is dat mijn huid niet meer grauw is. Het valt me nu op dat ik voor de behandeling best een grauw huidje had en met de behandeling is mijn huid nu veel frisser van kleur.

De dode huidcellen die zich verzamelden tijdens de winter op mijn huid zijn verwijderd en mijn huid voelt lenteproof en fris.

Ondertussen zijn we een weekje verder en ik ben nog steeds tevreden. Het viel me dit weekend ook op dat aan mijn neusvleugeltjes, waar zwarte puntjes zich makkelijk verzamelen, daar mijn huid ook veel frisser is. Het is dus een mooi en fijn resultaat.

Dermaplaning : vragen die door mijn hoofd spookten ?

Misschien spoken er toch nog enkele vragen door je hoofd over deze behandeling. Ik had er persoonlijk toch wel een paar dus hieronder geef ik je mijn vragen met antwoord mee.

Doet Dermaplaning pijn ?

Nee, Dermaplaning doet niet pijn. Je voelt het mesje over je huid gaan, maar dit voelt als zachte veegjes over je huid en persoonlijk vond ik het heel ontspannend. Achteraf voel je de dag zelf nog licht getintel van de huid maar na een nachtje slapen is dit weg.

Komen donshaartjes terug als stoppeltjes ?

Krijg ik nu stoppeltjes wanneer de donshaartjes teruggroeien ? (en een hipsterbaardje als gevolg ?) Nee, donshaartjes hebben geen haarworteltje dus donshaartjes komen terug als donshaartjes.

Kan Dermaplaning ook voor een gevoelige huid ?

Ja, omdat de behandeling manueel wordt gedaan op de huid, kan er zachter over je huid gegaan worden op de plekken die gevoeliger zijn. Zelf ben ik gevoelig aan couperose op de wangen en daar ging Annick zachter over de huid dan bijvoorbeeld op mijn kin of neus.

Dermaplaning : praktische info en een deal voor jou

Voor je gaat gaan boeken, lees zeker onderstaande info, want zoals beloofd heb ik een mooie deal voor jou.

Praktische info : Esthetiek Fé d’Or vind je bij Gent, op de Brugsesteenweg 4 in Evergem.

De behandeling kan je op afspraak boeken. De behandeling afgesloten met een dagverzorging, kost 69 euro. Kies je voor een sheetmask met hyaluronzuur, stamcellen en peptides, betaal je extra 15 euro, dus 84 euro in totaal.

De behandeling kan ook uitgebreid worden met massage voor een totaalprijs van 99 euro.

Ik hoop alleszins dat je er evenveel van gaat genieten als mij.

Liefs, Ellen

Gegevens Fé d’Or : Brugsesteenweg 4 9940 Evergem ; 0476/79.99.02 ; www.esthetiekfedor.be

Deze blogpost verloopt in samenwerking met Fé D’Or.

LEES OOK : EERLIJKE HUIDVERZORGING MET BLOOMS & BLOSSOMS

Disclaimer : In de artikelen op mijn blog deel mijn persoonlijke ervaringen. Er is geen garantie dat iemand in een soortgelijke situatie dezelfde ervaringen heeft. Ik ben geen getrainde of gediplomeerde professional. In deze post deel ik slechts informatie en voor individueel advies raad ik aan om een professional te contacteren.

2 Comments

 1. 28/04/2019 / 08:33

  Interessant! Ik dacht eerst: ‘Hu? Met een mesje, eng!’ maar als ik het zo zie valt het keigoed mee. Raden ze je iets aan van om de hoeveel tijd je dit het beste kan herhalen?

  • helloboontje
   Auteur
   01/05/2019 / 14:29

   Née, dat weet ik niet. Maar ik zou het zelf ieder seizoen eens laten doen.

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?