Home » Shit, ik ben 39

Shit, ik ben 39

Shit, ik ben 39

Shit, ik ben 39. Negen en dertig. Zo een stoem getal. Niet meer knal in je dertiger jaren. Eigenlijk, feitelijk zo goed als veertig, maar toch zo justekes niet. Ik weet niet wat ik er van moet denken. Klinkt zo serieus, nie?

Maar goed. Bijna 40. Ja, het doet u toch effekes stil staan, zo effekes een balans opmaken. Allee, ik heb dat toch.

Dingen die ik me dan afvraag… Heb ik wel al genoeg genoten van het leven? Ben ik niet te veel dingen uit de weg gegaan door angst? Ben ik gelukkig? Omarm ik het leven? Serieus eh allemaal 🙂 Maar ik vind dat wel belangrijke vragen.

Flirty 30

Toen ik net 30 was, dan leefde ik zonder al te veel stil te staan. Ik werkte hard, kreeg mijn 2 kindjes, we bouwden… ik deed gewoon door en zei op alles ja. In 2016, startte mijn blog omdat ik voelde dat ik niet echt meer iets deed voor mezelf. Een half jaar later, in 2017, ben ik knal op mijn bek gegaan om diezelfde reden namelijk: te lang niet echt meer iets voor mezelf gedaan. Ik zorgde niet meer voor mezelf, dacht te veel met mijn hoofd en voelde te weinig met mijn buik. Maar dat besef je pas achteraf natuurlijk.

Misschien klinkt het raar maar eigenlijk voelt mijn leven vanaf mijn burnout onstabiel. Kan ik dat zeggen? Nee, misschien is onvoorspelbaar een beter woord. Ok don’t get me wrong, mister husband en mijn kiddos, ook mijn familie, dat zijn mijn fundamenten. Zij zijn mijn houvast. Maar een burnout, een bijberoep starten, terug uren opbouwen in een job nadat je lang bent thuis geweest, bijstuderen, ontslaan worden en net weten dat je zwanger bent, corona, job hunting,.. Onvoorspelbaar is een understatement eigenlijk 🙂

Die laatste 4 jaardie voelden soms wel eens als een rollercoaster. Een rollercoaster die ik op het moment zelf soms haatte, omdat je weet dat je er door moet en omdat het kut is. Maar een rollercoaster die ik nu een geluk noem. Want zonder die rollercoaster, zou ik niet de Ellen zijn die ik nu ben. Een Ellen die terug dichter bij haarzelf staat. Die onlangs besefte dat ze zich terug haarzelf kan voelen, anders wel… maar toch terug haarzelf. Een Ellen die graag lacht en grapjes maakt, die graag mensen rond haar heeft maar die ook soms graag alleen is, die graag babbelt (en veel babbelt) maar die soms ook graag stil is, Ellen die graag haar goesting doet,… gewoon Ellen. En opeens is die Ellen bijna 40 en vraag ze zich dus bovengenoemde vragen allemaal af.

40 before 40

Dus na al die levensvragen leek het me wel eens tof om een bucketlist te maken. Ok, correctie, ik maakte ze niet volledig zelf. Ik vroeg ook aan een aantal vrienden en op Instagram om inspiratie over wat er op mijn bucket list zou moeten staan.

Sommige suggesties waren wijs, andere hilarisch, andere een beetje pikant, maar ik schreef ze allemaal op in een lijstje en voegde zelf een aantal dingen toe. Zo een bucketlist leek me de ideale manier om eens iets nieuws te proberen in mijn negenendertig jarig jaar. Om eens uit mijn comfort zone te gaan. Om het leven ook niet al te serieus te nemen en om gewoon te genieten. Want ’t is al zo kort.

Een vriendin van me ging niet akkoord: “Nope, dat is geen bucketlist. Een bucketlist is een lijst met dingen die je ZELF echt nog wilt doen in je leven. En die suggesties komen niet van jezelf maar van anderen, dus dat telt niet.” Ok, ok, theoretisch klopt dat wel. Een bucketlist stel je normaal zelf op. Maar ergens is het toch een leuk idee? Inspiratie krijgen van anderen, zodat je geprikkeld wordt om eens iets nieuws te proberen. Om schone herinneringen te maken en om gewoon eens iets te doen dat je anders nooit zou doen?

Anyway, met dat idee kwam mijn 40 before 40 lijstje tot stand. Een lijstje, die ik hier niet volledig ga delen (sorry :)) maar waarbij de enige intentie is om voluit te leven, nieuwe zaken te proberen en ’t leven te omarmen.

Maar niet getreurd ze, af en toe zal ik hier wel eens wel eens iets delen wat ik ondertussen van mijn lijst al heb geschrapt. Zo raak je misschien ook geïnspireerd om iets nieuws te proberen. En… kan je op die manier mooie herinneringen maken.

Liefs, Ellen

LEES OOK : Lingerie trends voor deze zomer

Share:

1 Comment

Een reactie achterlaten

Je e-mailadres zal niet getoond worden.


Looking for Something?